טראומה לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/03/2009 | 19:34 | מאת: יוד

אובחנתי כסובל מטראטמה,דיכאון לאחר תאונה בה נידרסתי ונישארתי נכה. מזה כ6 שנים אני בטיפול פסיכיאטרי,פסיכולוגי עם ניסיונות רבים להתאמת תרופות. כיום לאחר ניקוי משתשמש בלוסטרל,קלונקס ובמצבי לחץ בלוריואן. האם אפשר להאריך כמה זמן אהיה בחרדות,פחד מנפילה,מוגבלות בהליכה וכאב בלתי פוסק (שבר תוך פרקי מרוסק בברך שמאל). האם העובדה שקיבלתי את העובדה שאני נכה (לאחרונה) אמורה לעזור . האם חוסר סבלנות,חוסר בריכוז והתמדה מושפעים מהטראומה. עלי לעבור ניתוח החלפת ברך בשלמותה כולל רצועות.אחוזי ההצלחה מלאה כ 75 אחוז.האם החשש מכשלון או כישלון עלול להשפיע על המצב הנפשי ולאריך את פרק הזמן.

יוד, מצער לשמוע על סבלותיך ושאלותיך מעידות על.. מצוקתך. אלא שאין כל אפשרות להעריך כמה זמן עוד תסבול. אני כן יכול לומר ולהעריך מנסיוני המקצועי שניתן להשפיע ולהקל על מצוקתך הרגשית נפשית ולכן ניתן להעריך בהסתברות גבוהה שהמצב ימשיך וישתפר עד לשלב שתחוש שממש התגברת ואף התחזקת, אל מעבר למה שהיית אף לפני התאונה. כללית, חששות, דאגות ומצבי רוח אכן עלולים להשפיע על תהליכי שיקום. ולכן זה חכם ונכון, כפי שעשית, לטפל גם בתחום הריגשי-נפשי, של מצבך. בהצלחה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה