עזרה- כיצד לעזור לבתי?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/11/2020 | 14:04 | מאת: אמא דניאל

שלום, בתי בת 21. מוכשרת, סיימה ביס ושירות. לאחרונה חווה ריקנות, חוסר תקווה וכיוון בחיים. לא מדברת עם אף אחד (כחודש וחצי ככה). כל הניסיונות להתקרב אליה, נענים בכעס והדיפה מצידה. כיצד נוכל ליצור קרבה, בלי שתחווה מצוקה, כדי שנוכל לסייע לה? אני מרגישה שהיא מאוד מוצפת רגשית ולא יודעת לווסת זאת ולכן מרחיקה הכל ממנה ומתבודדת. היא זנחה את כל פעולותיה ותחביבים שהיו לה. רק בחדרה, יוצאת לאכול אך לא עם עצמה. תודה רבה

לאמא דניאל קשה להגיב לשאלתך, הפשוטה לכאורה, עם המלצה ספציפית, מבלי להכיר יותר לעומק פרטים משלימים ורלבנטיים לגבי אישיותה של ביתך, יחסיכם וכד'. כללית, נראה לי שיש מקום להמשיך ולגלות סבלנות וסובלנות, אמפטיה, אכפתיות, זמינות ומוכנות להקשבה וסיוע. אם את מתרשמת שהמצוקה משמעותית, ניתן לשקול הסתייעות בגישושים של אנשים המקורבים במיוחד לביתך, כמו בני משפחה אחרים ו/או חברות/ים וכד'. במקרה של התמדה וחלילה החמרה במצב, הייתי שוקל פנייה שלך לפסיכולוג כדי ךהיוועץ איתו כיצד לפעול בעניין, לאחר שיוצגו בפניו כל אותם פרטים משלימים וחיוניים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

18/11/2020 | 22:11 | מאת: אנונימי

שלום אינני רופא או עובד בתחום אבל לפי דעתי בתך נמצאת בדיכאון יתכן מאניה דיפרסיה ויתכן שהיא עברה משהו מסויים שגרם לה לטראומה תהי עם יד על הדופק אני גם לא שיתפתי אף אחד בהתחלה ולפני שקיבל אותי פסיכולוג שקעתי בתוך עצמי והסתגרתי רציתי אבל סעקתי מבפנים לא יזיק לפנות לפסיכולוג מישהו אובייקטיבי שניתן לשוחח איתו ולשתף אותו בתחושות אני הולך לפסיכולוג וזה לא בושה זה משחרר את כל המועקה שיש ועוזר לקבל כוחות שיהיה לה רפואה שלמה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה