מותשת כל כך מהחרדה הזו ............

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/09/2020 | 11:40 | מאת: ליה

היי דר. כבר כמעט שנה וחצי שאני סוחבת איתי מחשבה אובסיסיבית כפייתית נוראית. זה התחיל לפני שנה פלוס שקיבלתי התקף חרדה בחול והתחילו לרוץ לי סרטים בראש שמישהו הרדים אותי ואנס אותי. הגעתי לטיפול פסיכולוגי בעקבות החרדה הזו שעזרה לי להבין מאיפה החרדה הזו הגיעה. זה הרגיע אותי ונתן לי שקט. אבל עדיין קיימת אצלי חרדה נוראית שלא נותנת לי שקט שהיא בעצם שמישהו נכנס לי לבית בלילות מרדים אותי ואת בעלי ובעזרת סם הרדמה באויר ואני יכולה להיכנס ממנו להיריון. חשוב לציין שאני גר בקומה 10 ויש רק מרפסת אחת של שכנה שחופפת אלינו. אני בטיפולי פוריות וכל חיי כרגע בזה. ולא מספיק שאני סובלת מהעיכוב והקושי להיכנס להיריון. גם החרדה הזו לא מרפה!! אני כבר עייייפה. מצאתי "פיתרון" והוא לא לישון בלילה וככה בעצם לשמור על הגוף שלי מפני הפריצה. אבל זה הצליח לי רק לילה אחד שבאמת נשארתי ערה. אבל שאר הלילות לא הצלחתי להתעורר. אני בחרדות נוראיות שבאמת מישהו יכנס לבית ירסס סם הרדמה באויר יאנוס אותי וההיריון יהיה ממנו! אני ככ סובלת!!!!!!! מרגישה ששום טיפול כבר לא יעזור לי אני מטופלת אצל פסיכולוגית וחושבת אולי להתחיל טיפול תרופתי וזהו. מה אני אמורה לעשות כדי להפסיק לחשוב את המחשבה הזו?? האם גם לדעתך טיפול cbt יעזור? האם הפחד הזה יעלם מתישהו?? מרגישה מותשת ואבודה כל כך!!!!!!! תודה ליה

ליה או ליגל לפני כ- 3 חודשים עניתי לשאלתך זו, שנוסחה בתמציתיות רבה יותר, עם השם שבחרת אז - ליגל, כלהלן : "אני והפורום פסיכולוגיים. כך שאיננו עוסקים בתרופות והמלצות לגביהן. כדאי שתתייעצי בעניין, עם הפסיכולוגית אצלה את נמצאת בטפול. כן, ניתן וראוי לשקול הסתייעות אפשרית בכלי הטיפולי-פסיכולוגי שנקרא היפנוזה". .......................................... בינתיים, אני רואה ששוב פרסמת שאלתך ואף נענית גם בפורום של OCD. אני מבין שאת במצוקה משמעותית וקשה. כך שנראה לי שאת צריכה לברר עם המטפלת שלך, את תסכולך המעמיק והולך ממצבך שאינו משתפר וכן לשקול יחד איתה אפשרות ההסתייעות גם בטיפול תרופתי. הוא יכול להינתן לך על ידי פסיכיאטר מתאים, בעל ניסיון בטיפול ב- OCD. במקביל, יתכן ויש מקום לשקול מעברך לטיפול אצל פסיכולוג/ית, אחר/ת. בתשובתי הקודמת, אף הצעתי לשקול אפשרות ההסתייעות בטיפול המשלב היפנוזה. ההמלצה בעינה עומדת. כל זאת, רצוי להיעשות לאחר בירור ותיאום עם הפסיכולוגית הנוכחית. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

12/09/2020 | 00:01 | מאת: ליה ליגל ואטאבר

מה זה משנה איך אני קוראת לעצמי?!?!?! מן הסתם שהכל כאן חסוי ואף אחד לא קורא לעצמו בשמו האמיתי. התשובה שלך מאוד תוקפנית ולא מתאימה למצב שאני נמצאת בו!!! קצת חמלה וסבלנות. תודה בכל אופן כל טוב !

שבת שלום, ליה אני מופתע מכך שתפסת תשובתי כ"תוקפנית". אין ולא הייתה לי שום בעייה עם שמך (את צודקת. יש לא מעט פונים המציינים שמות בדויים). ציינתי השם הנוסף שהשתמשת בו , אך ורק כיון שפנית עם אותה שאלה (!), מספר פעמים. פעמיים לפורום הנוכחי ופעם לפורום של ה- OCD. גם זה לגטימי ולכן אף התייחסתי בתשובתי למצוקה הריגשית, שאת מצויה בה. במקביל, אף השקעתי זמן ומחשבה כדי לענות לפנייתך, בצורה המיטבית, תוך שאני מודע, אמפטי ומקבל את העובדה שאת כאמור במצוקה קשה. מהותית, למרות רצוני וניסיוני הרב בטיפול ב- OCD וכד', אין לי כרגע מה להציע לך כעזרה, במסגרת הפורום ומגבלותיו, מלבד מה שהצעתי. בכל מקרה, אם תחושי שהיית רוצה להרחיב בעניין, גם טלפונית, את יכולה לעשות זאת במספר המצויין מטה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

14/09/2020 | 09:23 | מאת: ....

היי דר אני מבקשת סליחה פירשתי לא נכון את התשובה המצב המתסכל שאני נמצאת בו עושה את שלו. סליחה ותודה שיהיה חג שמח ושנה טובה :)

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה