תסמונת הקאה מחזורית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/09/2020 | 23:31 | מאת: אנונימית

שלום לכבוד הדוקטור אני עד מעט בת 24 ומגיל 11 יש לי את התסמונות של כמעט 24 שעות של הקאות ללא הפסקה הרופאים חושבים שזה קשור למתח ולחרדה איך איני בטוחה בזה למרות שאני מודע שזה קורה הרבה לפני אירועים חשובים אבל זה ניראה לי מוזר שבגלל חרדה אני אדיר 24 שעות פחות או יותר האם יש לכבוד הדוקטור הצעה עבורי ?

לאנונימית "הדוקטור", כלומר אני, חושב שאם הרופאים לא מצאו או אבחנו סיבה אורגנית- פיזיולוגית, להקאות שלך, סביר שהערכתם שמדובר בתגובתיות יתר, למתח וחרדות שלך, מבוססת וראויה לתשומת לב מתאימה. זו תופעה שכיחה ביותר שלחצים ומתחים נפשיים מודעים ואף לא מודעים, עלולים לגרום למגוון רחב של סימפטומים פיזיולוגיים שונים, כולל הקאות. אחת הדרכים להתמודד עם מתחים ולחצים היא לימוד ואימון בטכניקות של הרפיה-עצמית, מדיטציות וכד'. תוכלי למצוא דוגמאות באתר של ד"ר ברוך אליצור, או שלי ועוד. במקביל, הייתי מציע שתפני לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי על מנת ללמוד כיצד למתן רגישותך למתחים, לחצים וכד'. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

לאנונימית, לעיתים די קרובות, ההערכה שסימפטום גופני מסוים, (כמו למשל ההקאה שאת מתארת), נובע או מושפע מגורמים נפשיים-פסיכולוגיים (כמו מתח, לחץ וחרדה וכד'), מתבססת על העדר ממצא או תוצאת בדיקה רפואית אורגנית, לקיומה של בעיה גופנית-פיזית. ואמנם, הספרות הרפואית-מקצועית, כמו גם הניסיון הקליני, חוזרים ומוכיחים עד כמה ה"נפש" משפיעה על ה"גוף", בצורות שונות ומגוונות, כולל גם הקאות מחזוריות וכד'. במקרים רבים ההשפעה הנפשית קיימת גם כשאנו לא מודעים להיותינו במתח או לחץ. את יכולה כמובן להסתייע ב"טיפים לגולשים" שכתבתי בזמנו (חפשי בפורום), למצבי מתח וחרדה, אך נראה שלי שעדיף שתפני לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני או רפואי מתאים. אם במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת או באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

19/06/2022 | 02:24 | מאת: לירון

סביר להניח שהנך סובלת מתסמונת ההקעות המחזוריות, גם אני אובחנתי בגיל 8 איתה ובהתחלה חשבו שזה פסיכיאטרי, אך זה לא סביר בכלל ש24 שעות ללא הפסקה תקיעי גם אם זה נפשי... כיום אין הסבר מדעי מדויק להופעת התסמונת אך היא נטו אורגנית ואינה קשורה במצב נפשי. יש לכך טיפולים סימפטומטיים בלבד בעת התסמינים כמו תרופות להקעות ונוזלים... ואין לכך פתרון להחלמה לצמיתות... רק בריאות לכולם

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה