דיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/08/2020 | 02:37 | מאת: אורח

שלום, אני בן 30 עם רקע של חרדה מילדות שטופלה הן בשיטת CBT והן בשיחות עם פסיכולוג שהופסקו בעקבות הקורונה. החרדה ממוקדת בנושאי בריאות ומוות. לצערי החרדה עדיין קיימת ובאה בגלים - תקופות של עליות וירידות. לאורך החיים היו לי גם תקופות של דכדוך ועצבות שעברו, אך לאחרונה התחשות הללו חזרו ואני חש ריקנות מעיקה. כשאני נמצא בחברת חברים ההרגשה משתפרת משמעותית אך כשאני נמצא לבדי זה חוזר. האם מדובר בדיכאון? והאם עדיין יש לי סיכוי לנצח את החרדה אחרי שנים רבות כל כך של מלחמה שלא מיגרה אותה? יש לציין שבעבר לקחתי ציפרלקס והפסקתי כי אני מעדיף לנסות לטפל בזה באופן טבעי. האם תוכל לתת לי עצות כיצד להתמודד? חומרי קריאה/ספרים? אשמח לשמוע על כל דבר שיכו לעזור תודה

אורח ללא היכרות מקצועית מעמיקה איתך, לא ניתן לקבוע "האם מדובר בדיכאון". מאידך, ברור מדבריך, שאתה במצוקה נפשית מתמשכת, הראויה לטיפול מקצועי. למרות ה"קורונה" אפשר לקבל טיפולים פסיכולוגיים, אם באופן פיזי ואם דרך האינטרנט. באשר לשאלתך, "האם עדיין יש לי סיכוי לנצח את החרדה..", התשובה החד משמעית, המגובה קלינית ומחקרית היא- כמובן שכן !! עם טיפול מתאים, עקביות והתמדה, תוכל להצליח. ! עצות/טיפים ואפילו ספרים יכולים לסייע, אך אינם יכולים, בדרך כלל לבוא במקום טיפול. הדבר נכון גם לגבי ה"טיפים" המפורטים באתר שלי. להלן הקישור > http://www.u4u.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=66330 ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה