שאלות בנושא התקפי חרדה מתמשכים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/06/2020 | 13:51 | מאת: רעות

היי אני בת 30. נשואה באושר, על פניו יש לי הכל בחיים תודה לאל. רק דבר אחד אין לי - שקט נפשי, אני סובלת מחרדות ופחד. אני בטיפולי פוריות מעל שנה, ובנוסף גם עברתי הפלה לא נעימה. יש בי חרדה שאדם זר הרדים אותי ואנס אותי והשאיר לי את הזרע שלו בגוף. אני קוראת את זה ומזעזעת. אני יודעת בתוך תוכי שזה לא נכון, לא הגיוני. זה התחיל לפני שנה שבעלי ואני היינו בחול. והיו לי סרטים בראש שמישהו נכנס והרדים ועשה מה שעשה. כל פעם "הסרט" הזה תוקף אותי בסיטואציה אחרת בחיים. רק אתמול שוב זה קרה, בעלי היה באירוע , לא שמעתי שהוא חזר. וככה התסריט הגרוע מכל שוב חזר. אני יודעת שאין דבר כזה הרדמה באויר, אף אחד לא מעוניין לפגוע בי בצורה כזאת. וגם כל פעם הפחד הזה תוקף אותי שאני מאוד חלשה נפשית. חשוב לי לציין שמעולם לא עברתי התעללות מינית, או משהו כזה.זה כן נושא שמאוד מאוד מפחיד אותי, גם שאני רואה בחדשות אני מיד מעבירה ערוץ כי זה עושה לי רע. אני באמת לא מצליחה להבין מאיפה הפחד הזה נובע. מאיפה הסרטים האלה הגיעו. זה מפחיד אותי זה עושה לי רע החרדה מתמשכת. מה עליי לעשות כדי להתגבר על זה? האם כדאי להתחיל כדורים כדי להשתיק את זה? האם "הפגיעה " הזו שאני מפחדת ממנה נובעת מהטיפולי פוריות? החדירה הזו של האולטרסאונד וגינלי לתוכי שלא נעימה? האם טיפול בפסיכותרפיה יהיה יעיל? תודה המשך יום מקסים

רעות מצער לקרוא עד כמה את מתיסרת בשל חרדתך העוצמתית ואולי אף אובסיבית. כללית, את יכולה להסתייע גם בתרופות, הניתנות לרוב על ידי פסיכיאטר או רופא המשפחה וכן ובמקביל, בטיפול פסיכולוגי של פסיכולוג קליני (פסיכותרפיה). לרוב, הרלבנטיות של תרופות נשקלת במידה והחרדה גורמת לסבל רב כמו גם לפגיעה בתפקוד השוטף, בתחומי חיים שונים. עניינית, הייתי ממליץ שתפני תחילה לפסיכולוג קליני. טיפול פסיכולוגי מתאים עשוי לייתר את הצורך בתרופות. ואם הפסיכולוג יתרשם שיש לשקול גם הסתייעות בתרופות, הוא כבר יפנה אותך לפסיכיאטר מתאים. בנוסף לאור התוכן של חרדתך ועוצמתה, הייתי מציע שתפני במידת האפשר לפסיכולוג קליני שיש לו גם מומחיות והרשאה, לטפל בהיפנוזה. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר מטפל זוגי בכיר ומורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה