חרדה וציפרלקס מוטרדת

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/05/2020 | 12:11 | מאת: אור

היי בת 37 בריאה. לפני חודש וחצי תחושת נימול ביד שמאל ובשתי הרגלים. התפזר לפנים הייתי במיון. בדיקות דם תקינות למעט ברזל נמוך מאוד. התחלתי לקחת ברזל בי 12 יצא 320. בדיקה נוירולוגית תקינה גם בבית חולים וגם אצל נוירולוג בקופה. שניהם טוענים שזה מחרדה כי זה מתפזר בשני צדדים. לא נעשו סי טי או mri. יש גם זרמים בראש כמו תחושת שריפה.היו לי גם תחושת שריפה בגב וזה עבר.התחלתי לקחת ציפרלקס בהמלצת הנוירולוג ורופאת המשפחה. לוקחת כמעט 4 שבועות יש שיפור. רק עדיין לפעמים בבוקר או בערב שוב זרמים בראש בצד שמאל לעיתים רחוקות באוזן וזה עובר. קצת ביד וקצת ברגלים במיוחד שיושבת ושמה רגל על רגל. רואה שזה פחות. אני כל הזמן מפחדת שיש משהו בגוף שהנימול מתחיל וזה מכניס אותי לסרטים. האם ציפרלקס עדיין לא משפיע לגמרי?האם זה חרדות?

אור טוב עשית כמובן, שפנית תחילה לבירור רפואי - נוירולוגי. אני מניח שאת לא באמת מצפה שאני או מישהו אחר נעשה לך איבחון על פי שאלה תמציתית באינטרנט. כיון שהרופאים אליהם פנית בדקו ואבחנו שמדובר בחרדה, ראוי שתסמכי על חוות דעתם. ואמנם "יש מצב" שחרדה מתבטאת בסימפטומים גופניים ונוירולוגיים שונים. איננו עוסקים בתרופות, אך ידוע ובודאי גם נאמר לך שתרופות מהסוג של ציפרלקס וכד', מתחילות להגיע להשפעה מירבית, לאחר מספר שבועות. כיון שעל פי תיאורך ודברי רופאייך מדובר בחרדה, חשוב שתפני לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים, במקביל ובנוסף לטיפול התרופתי שקיבלת. הטיפול הפסיכולוגי אמור ויוכל לסייע לך, לא רק כ"תרופה" לסימפטומים, אלא גם כ"חיסון" עתידי לגבי הסיבות בגללן נקלעת לחרדה. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ................................ 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה