חרדה שלא משחררת כבר 3 חודשים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/09/2019 | 16:28 | מאת: עדי

שלום ד"ר אני בת 26. בטיפולי פוריות. לפני שלושה חודשים חוויתי התקף חרדה בזמן שהייתי בחול עם בעלי. הייתי בטירוף כמה חודשים, טסנו לחול כדי לנקות את הראש, ומרגיש לי שבגלל שהייתי שם בהפוגה מכל הטירוף -חטפתי התקף חרדה. רצו לי דמיונות בראש שמישהו פגע בי בזמן שישנו, שמישהו נכנס לחדר הרדים אותנו ואנס אותי. למרות שאני יודעת בתוך תוכי שזה לא קרה! אין דבר כזה סם הרדמה באויר.. היינו במלון מרכזי ומאובטח... ולמה שמישהו ירצה לפגוע דוקא בנו?? אני כל הזמן מנסה לחזק את עצמי. אני כבר שלושה חודשים אחרי זה, ועדיין מרגישה שהפחד הזה שאולי קרה משהו , חי בתוכי. אני מפחדת בכל יום מחדש שאולי זה קרה.... אני בספק עם עצמי כל הזמן. יש רגעים שאני חזקה ויודעת שלא קרה דבר- וזה גורם לי להיות האישה המאושרת בעולם. אבל אז אני "נופלת" לפחד שוב. מה אני יכולה לעשות כדי שכל הספקות האלה יעלמו כבר??? איך אני יכולה לשכנע את המוח שלי שלא קרה דבר ולשחר???? תודה ולילה טוב.

עדי ראשית, כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל בך, כדי לשלול תופעת לואי שלילית ואפשרית של תרופות או טיפול הורמונלי שאת מקבלת, במידה וקיבלת, או שאת מקבלת גם בהווה. כ"עזרה ראשונה" אפשרית, תוכלי לנסות ולהסתייע ב-"טיפים לגולשים" שכתבתי בעבר עבור אלו הפונים ו/או מגיבים בפורום. להלן הקישור > https://www.doctors.co.il/medical-articles/211607/ . אך אם האובססיות המשמעותיות והתקפי החרדה שאת מציינת, לא קשורים או נובעים מטיפולי הפוריות, אני ממליץ שלא תסתפקי ב"עזרה הראשונה" ותפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים, או במסגרת קופ"ח, או באופן פרטי. סיוע ממוקד ואפילו קצר, עשוי לעזור לך באופן ניכר ולאפשר לך להתמסר בחופשיות לטיפולי הפוריות שאת מקבלת. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה