דכאון לא עובר.כדורים לא עוזרים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/07/2019 | 20:45 | מאת: יואב

אמא שלי בת 80=היא סובלת ממחלת הדכאון לפחות 20שנה.ב-10 שנים אחרונות נטלה מס'גדול של כדורים נוגדי דכאון שלא עזרו.לפני חצי שנה הפסיכיאטר נתן לה רסיטל 20 מ"ג. שקצת השפיע .ואחר כך העלה את המינון ל-30 מ "ג. היתה הטבה קצת והיו לאמא שלי ימים טובים.אבל בחודשיים אחרונים המצב שוב הדרדר לדכאון קשה(בכי.בחילות.חולשה.חוסר אנרגיה.פסמיות.חוסר תאבון.לא קמה מהמיטה ) אציין שב-3 שנים אחרונים נטלה מירו 45מ'ג שהפסיכיאטר הפסיק בגלל חוסר אפקטביות שלו. בשבוע הבא יש לנו שוב תור לפסיכיאטר במרפאה.אבל כבר ניסינו כמעט את כל סוגי הכדורים.אנחנו חסרי אונים .

יואב, איננו עוסקים בתרופות או ייעוץ תרופתי. אני מניח שלפסיכיאטר המטפל באימך יש גם הכשרה "גריאטרית" (בעיות זיקנה) וכן שהמליץ שתקבל גם טיפול פסיכולוגי-תמיכתי. כדאי לבדוק את העניין איתו ואם אינה מקבלת טיפול פסיכולוגי, יש לשקול זאת כיון שזה עשוי בהחלט לעזור לה, בשילוב עם התרופות, על פי קביעת הרופא שלה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה