מה עוד עושים עם החרגות האלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/12/2018 | 17:45 | מאת: ענת

שלום מטופלת.תרופתית תקופה לא ממש עוזר. הייתי בכמה ןכמה טיפולים פסיכולוגיים התנהגותיים דמיון מודרך..אן אל פי... העניין שאני רוצה לשאול ואתן דוגמא: היום הייתי הקניון הוצפתי חרדות התחלתי לומר בהגיון שכלום לא יקרה והיה בסדר. חזרתי אחכ יצאתי עם בני לקנות נייד במרכז קניות פתאם ללא סיבה צפה שוב חרדה הפעם חזקה יותר. אמרתי זהו תילחמי לא יעזור יאללה מה שיהיה יהיה תתעלפי תמותי תני ושחררי ...ככה התקדמנו וכמובן לא קרה לי כלום אבל החלטתי ממש לעמוד מול הפחד להילחם בו כמו בקרב ולא לתת לו להכניע אותי. קנינו חזרנו הביתה. החרדה שוב מציפה הפעם ממש חזק ואני נכנסת למיטה מרגישה שהןתשתי במי אני נלחמת קבלי את הפחד. נכנסת להתקלח מרגישה חנק בגרון והבכי לא יוצא. הערב יש לי ספורט הולכת.אבל עכשיו כל החרדה צפה עם כל האי נעימות. באמת מה אדם יכול לעשות עברתי כל כך הרבה טיפוליפ אצל הטובים ביותר. שןמרת תזןנה. ספורט.לא מסוגלת לעבוג בגלל החרדה וכל כך רוצה להרגיש אגיל. זה תוקף שוב ושוב..אני יוצאת מבלה הכל אבל זה מתיש. מה עוג עליי לעשות שלא עשיתי?

ענת, מצוקתך מעוררת אמפטיה. כל הכבוד לכך שאת מתמודדת עם חרדתך, אף כי נראה שאת זקוקה עדיין לעזרה מקצועית. כללית, נראה שאמנם היית במספר טיפולים שלא הקלו עלייך משמעותית, אך השאלה היא אם התמדת די הצורך וכמתבקש באותם טיפולים פסיכולוגיים, או שרק הסתפקת ב"טעימות". הצלחת הטיפול הפסיכולוגי טמונה כמובן במקצועיות של המטפל, הגישה הטיפולית אך גם ובעיקר במחויבות והתמדה של המטופל עם התהליך הטיפולי. ממליץ גם שתרכשי שליטה ומיומנות בטכניקות של הרפיה והיפנוזה עצמית. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה