פוסט טראומה, חרדות וocd

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/08/2018 | 16:50 | מאת: דני

היי, אני נמצא בטיפול פסיכולוגי קרוב לשנה. יש לי מחשבות טורדניות וחרדות הנובעות מפורט טראומה, התחלתי טיפול כשנתיים לאחר הטראומה. אני רואה שיפור, בוא נגיד שמד הלחץ ירד מ100 אחוז ל70 יש לי ימים טובים אבל אני עדיין סובלת. יש ימים שהכל רע ויש ימים טובים שאני אופטימית וחייכנית ומצפה לעתיד. קשה לי עם התנודות האלה במצב הרוח שלי ובכלל קשה לי לקבל את העובדה שיצאתי מאיזון. מרגישה בושה, כעס עצמי. הלוואי וזה לא היה קורה אני עושה כמיטב יכולתי לטפל בבעיה ולחזור לקו השפיות במהרה. האם זה אמור לקחת זמן עד שהטיפול עוזר משמעותית? האם אני בכיוון הנכון? ובכנות, הרם זה בכלל עובר לגמרי? המחשבות הבלתי פוסקות, אנשים כבר מעירים לי ברחוב. אני יושבת לתומי בבית קפה ואנשים פונים אלי ואומרים לי על. את חושבת ככ הרבה? זה פוגע שאני ככ שקופה ומאוד קשה לי.

דני, או דניאלה ? לא ברור מדברייך, האמנם את גם סובלת, להערכת המטפלים בך גם מ- OCD, כפי שכתבת בכותרת, או מ"פוסט טראומה", "בלבד". גם לא ציינת כמה זמן את כבר בטיפול. בכל מקרה, השיפור שציינת בירידת מד הלחץ שלך מ- 100 ל- 70, הינו שיפור משמעותי, המלמד שאת בכיוון הנכון. ואכן כן, בשל מורכבות הבעיות הריגשיות נפשיות בד"כ, טיפול פסיכולוגי עלול להיות ממושך יותר, מטיפול רפואי רגיל. אך עם התמדה והיענות לתהליך הטיפולי, ההקלה המיוחלת בוא תבוא.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה