מצב של דחק, מצבים של הילחם וברח, מתח ובהלה על רקע סיפי וריאות חסימתיות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/03/2018 | 00:14 | מאת: כרמל

שלום רב, אני מעוניין לקבל ייעוץ לגבי המצב הרפואי שציינתי בכותרת, אני אספר קצת על עצמי קודם כל, אני בן 26 בעל רקע רפואי של שיתוק מוחין ברגליים וc.o.p.d בריאות. באופן כללי אני מתאמץ המון ביום יום. סובל מכאבי שרירים וחוסר יציבות וגיוס משאבים פיזיים לא קלים. בצבא וגם בתיכון סבלתי ממצבי חרדה ועקב כך התחלתי להשתמש בציפרלקס. השאלה שלי היא בנושא אחרי – מצבי ה"הילחם וברח" שאני חווה, המתח הנפשי והבהלה מתגובות ומצלילים חזקים. האמת היא שאני מתמודד עם זה די טוב, וההיכרות שלי עם נפגעי שיתוק מוחין ופגיעות עצביות אני מגלה שכולם סובלים מבהלה ברמה כזאת או אחרת, מטונוס, ממתח ומכאבים. אבל התחושה שלי שאצלי זה מוגבר בגלל הריאות, המערכת שלי בסוג של כוננות. אני באמת חושב שהמצב הפיזי גורם לי למתח נפשי, של התגובות שציינתי. הדבר היחיד שעוזר לי לא להיבהל זה אלכוהול ומנוחה ואני בראיה מדעית, ניסיתי לבדוק והגעתי למושגים של אנדרופינים ונוראדרלינים שיכולים להיות קשורים למצבי או לנפגעי עצבים ואולי הגוף שלי אחרי צורת חיים כזאת ,מתקשה להתאזן אולי בדברים האלו. אני רוצה לנטרל את מערכת ההתראה של הגוף ולהרגיע אותה ואני לא יודע איך, ציפרלקס לא עוזר בתחום הזה. אני מתמודד, ותמיד אומרים לי שאני יציב ובריא נפשית. אבל הדברים האלו מציקים. אולי דברים כמו חוסמי בטא, שפועלים באזור הלב וקיימים במשאפים יכולים לעזור לי, במצבי הפיזי הנוכחי זה די הגיוני שהמצב כזה, אני בסה"כ רוצה להפסיק להיבהל מרעשים ולהיות הרבה יותר שליו ואני לא בטוח שטיפול חרדתי הוא הטיפול הנכון. אשמח לדעה מקצועית שתעזור לי להתמודד עם המצב המתוח והפנימי הזה, או כיוון רפואי שניתן לבדוק אותו. אני שוב רוצה לציין שאני יציב נפשית, אבל הבעיות הרפואיות, המאמץ ואפילו חוסר היציבות לדעתי גרמו או שחררו את השליטה בגורם הזה. אני מעוניין לטפל בבהלה ובתגובה הקופצנית שלי. אולי השפעת האלכוהול בלי לחוות ריחוק או לפגוע בכבד. אני חייב לציין שמי שסובל ממצב של התרגשות מגיע למצב של נעילה ונוקשות שרירים, אז אולי הדבר קשור. מקווה שהסברתי טוב את הבעיה ואשמח לתשובה. תודה.

כרמל מצער לקרוא על מצוקתך. כיון שאני לא רופא אלא פסיכולוג, אני לא יודע לקבוע האם רגישותך המועצמת או גבוהה, לתגובות וצלילים גבוהים, קשורה במחלתך הפיזית- אורגנית, אם לאו. בכל מקרה, סביר מאד שניתן לסייע לך בעניין על ידי טיפול פסיכולוגי (כנראה בגישת ה- CBT), בשילוב עם היפנוזה, כחלופה אפשרית לטיפול תרופתי וכד'. בהצלחה !

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה