חרדה , מתחים, סטרס..

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/12/2017 | 14:34 | מאת: דודי

שלום ד''ר מאיר. אני מרגיש ביום יום חנק בגרון ולחצים בחזה ובאוזניים באופן כמעט תמידי, כל פעולה שקשורה ללחץ אפילו לחץ חיובי מעלה את החנק והלחץ בחזה ובאוזניים, טיפול תרופתי עוזר לי אבל הפסיכיאטר אומר שהמינון שלי כבר מספיק וכדאי שאפנה לטיפול Cbt, אני נוטל רסיטל 40 חודש בערך, השאלה שלי היא מה לעשות? אני כל הזמן חש את החנק והלחצים, טיפולי Cbt לוקחים זמן וגם אני בספק לגבי זה כי פעם טופלתי בזה... האם אתה מכיר תופעה זו? מה אפשר לעשות? אגב, אני עושה תרגילי הרפיה שעוזרים אבל מיד אחרי ההרפייה הכל חוזר.. תודה רבה.

דודי התופעה שאתה מתאר מוכרת ואפילו די שכיחה. טיפול תרופתי, עשוי להיות יעיל ביותר לגבי ה"סימפטומים", אך פחות לגבי ה"תשתית" של הבעיה. לכן, הפסיכיאטר צודק לחלוטין, בהפנותו אותך, לטיפול פסיכולוגי משלים. גם אם הוא ארוך בעיניך ובפועל, זה "המתכון", המומלץ. וכמו בכל טיפול, חשובה מאד ההתמדה !

27/12/2017 | 09:08 | מאת: דודי

תודה רבה...

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה