פגיעה בסינוסים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/01/2000 | 09:01 | מאת: אלעד

שלום לכל המעוניין. שאלתי, האם קיימת אפשרות לפגיעה בתעלות הסינוס כתוצאה מטיפולי שיניים, כגון: כתרים, ניתוחים וכו'? מי הגורם המוסמך שיכול לבדוק האם ישנה פגיעה בתעלות הסינוס? אודה לתשובתך.

27/01/2000 | 14:15 | מאת: ד"ר גרינבאום

אלעד היקר ! השיניים הטוחנות העליונות והמלתעות העליונות שרשיהן נמצאים במגע או אפילו בולטים לתוך חללי האויר של הפנים כלומר הסינוסים המקסילריים ! גם העצבים המגיעים לשיניים אלה עוברים בדופן הסינוסים המקסילריים .לכן קורה לפעמים שדלקת מוגלתית של שן מאלה הסמוכות לסינוסים משפיעה על הסינוס ואפילו לעיתם רחוקות מנקזת מוגלה לתוך הסינוס וגורמת זיהום גם בסינוס הסמוך.מאידך כאשר אדם סובל מסינוסיטיס (דלקת במערות הפנים) עלול הוא לחוש כאבי שיניים באזור הדלקת ועלולה להיות תחושה של דלקת בשן מבלי שהיא תהיה פגועה באמת .קרבה זו גורמת לעיתים רחוקות גם לדחיקת שורש של שן טוחנת בזמן עקירה לתוך הסינוס כסיבוך של עקירת שן טוחנת ואו מלתעה עליונות . לעיתים רחוקות לאחר עקירה נוצר גם קשר בלתי אמצעי בין חלל הסינוס לחלל הפה דבר שגורר אפשרות זיהומים תכופים בסינוסים (חללי האויר של הפנים והגולגולת מקושרים ביניהם) ובמקרה כזה מנתחים העוסקים בכירורגית פה ולסתות בשיתוף עם רופאי אף אוזן גרון סוגרים את המעבר .בעידן השתלים של שיניים מהווים חללי הסינוס מכשול לביצוע שתלים בחלקים האחוריים של הלסת העליונה בגין עצם דקה מדי באיזור ונעשות פרוצדורות של "הרמת סינוס" לעיבוי העצם הגובלת בין הפה לסינוס ! הגורם המוסמך לבדוק את הפגיעה בסינוסים הינם גם רופאי אף אוזן גרון וכירורגים של הפה והלסתות .

מנהל פורום רפואת שיניים