דימום חניכיים - המשך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/12/2000 | 11:03 | מאת: איריס

ד"ר גרינבאום שלום! בהמשך לתשובתך אני רוצה לציין שאני נמצאת בהריון עומדת להכנס לחודש השישי. אני יודעת שאסורים טיפולים בשיניים וכן דברים נוספים - האם זה נכון? האם עלי לחכות ללידה ורק אחר כך לפנות לטיפול. כמו כן אני מבקשת לציין שאת הדימום בחניכיים יש לי רק כאשר אני בהריון, אתמול פשוט התעורר בי הזכרון לכך וגם בני משפחתי הפנו אותי לכך. האם יש קשר בין הריון לבין דימום מהחניכיים. האם ישנה אפשרות שבהריון הבא אוכל לקבל טיפול למניעת התופעה? תודה על התגובה.

01/12/2000 | 13:59 | מאת: ד"ר גרינבאום

איריס שלום ! הריון איננו סיבה להזנחה של ההיגיינה האוראלית ויש להקפיד על צחצןח השיניים תוך שימוש בכל אביזרי הצחצוח .אם נכנסים להריון עם חניכיים בריאות אין סיבה לדימומים .אך אם החניכיים מודלקות בהריון הרי הורמוני ההריון משפיעים על החניכיים שנוטים להתנפח ןלדמם תופעה המתיימרת לא לשוב אחרי הלידה . מסוף החודש השישי להריון ניתן לבצע כל טיפול בטרימסטר השלישי להריוןכולל צילומי נשך וצילומי אבחנה.המגבלה היחידה היא משך הטיפול שמגביל את האשה בהריון להפסקות תכופות להטלת שתן. רק בעשרת השבועות הראשוני להריון רצוי מאוד לא לקבל חומרי אילחוש או תרופות אחרות .לגבי צילומי רנטגן -ניתן לבצע צילומי רנטגן אבחנתיים תוך מיגון מספיק בסינר עופרת בכל תקופת ההריון .טיפולי חירום של עזרה ראשונה משך ההריון ניתן לבצע שיכוך כאב אך לא רצוי להשתמש בגאז צחוק.

מנהל פורום רפואת שיניים