עקירת שן בדחיפות רבה לקבלת עצה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/12/2016 | 12:23 | מאת: תום

שמי תומר בן 30 בחור בכללי בריא לפני בין 10 ל- 13 שנה בערך עשיתי טיפול שורש שהחזיק כמה שנים טובות וב- 7 שנים האחרונות הטיפול שורש כבר לא קיים בשן(נפל) ומאז נוזר חור עמוק שהזדהם עם השנים ויצר אצלי כל חודש חודשיים דלקות חריפות,זאת אומרת בגלל הפחד שלי מרופא שיניים הזנחתי את השם כבר כמה שנים טובות עד היום. זה הרי ברור שהשן רקובה לגמרי ובמצב הכי גרוע שלה בכל זאת מעל 5 שנים ככה, והפתרון היחיד זה לעקור אותה. העניין הוא שאני כרגע שוב במצב של דלקת בשן עם כאבי טופת ואני כבר יומיים לוקח אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום לפחות לשבוע. דיברתי עם רופא שיניים בכיר וממולץ שרוצה לעקור לי את השן במצב הזה של דלקת, הוא אמר שעדיף להוציא אותה כבר כמה שיותר מהר. עכשיו העקירה היא מתואמת ל- 3 ימים לאחר שאני נוטל אנטיביטיקה הפחידו אותי מלא אנשים וגם אנשי מקצוע שעדיף ממש לא לעקור שיש דלקת כי ההרדמה לא תשפיע במיוחד אם אני אחד שחרד מרופא שיניים ויש לי טראומה. ולכן הרופא הציע לי לשלם לו עוד קצת כסף ולקבל טשטוש דרך הווריד עקירה כירוגית 600 שח וטשטוש דרך הווריד עוד 500 שח האם למרות שאני 3 ימים עם אנטיביוטיקה וצריך להיות שבוע לפחות אני יכול עדיין לעקור את השן?? כמובן אך ורק עם טשטוש דרך הוריד והרדמה מקומית או לחכות 7 ימים לפחות. הוא הציע לי את הטשטוש כי אני עם חרדות. האם הטשטוש לווריד מעלים את הכאב של העקירה ואני לא מרגיש כי אני מעורפל או מה??

בהעדר בדיקה וצילום קשה להבין את המצב הדלקתי של השן בעיקרון אחרי מספר ימים של אוגמנטין על פניו ניתן כבר לעקור את השן בד"כ רופא מיומן יצליח להרדים את האזור ולא תרגיש כלום ביצוע עקירה תחת סדציה (טישטוש) דורש רשיון מיוחד לרופא שמבצע את טיפול השיניים ונוכחות מרדים! האם זה מה שהובטח לך?

מנהל פורום רפואת שיניים