אמייל השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/12/2001 | 13:19 | מאת: רוית

האם רופא השיניים שלי יכול לדעת כי אני סובלת מבולימיה עקב שחיקת אמייל השן? אני מקפידה לצחצח את שיניי פעמיים ביום. האם זה ימנע את שחיקת האמייל? תודה מראש על תשובתך

02/12/2001 | 18:57 | מאת: ליהי

רק לידיעתך... בכל פעם שאת מסיימת את ההקאה בציחצוח- את הורסת עוד חומר שן (השילוב של החומצה מהקיבה עם הציחצוח קטלני)...

02/12/2001 | 19:37 | מאת: ד"ר גרינבאום

רווית שךום . אנורקסיה בולמיה היא מחלה בה הנפש מרעיבה את הגוף ולכן בגלל דלדול ותת תזונה לפרקי זמן ארוכים נפגעות החניכיים בדלקות קשות. נצפים זיהומים פטרייתיים בפה המופיעים כרובד לבן על הלשון והלחי הפנימית וכן בזויות הפה מעין פצעים הנקרעים בפתיחת הפה הקרויים ANGULAR CEILITIS . לאנורקסיה בולמיה נלוות לעיתים קרובות הקאות תכופות של תוכן הקיבה לאחר אכילה כפייתית , דבר המעלה חומצה מלחית חזקה לחלל הפה וחומצה זו תוקפת את הצד הפנימי הפונה לחיך של השיניים הקדמיות העליונות ולעיתים גם את האחוריות .כתוצאה מפעילות ההמסה של החומצה המלחית , מומס האנמל הפנימי והופך דק או לגמרי נעלם ,השיניים רגישות וחשופות עם ארוזיות גדולות ועיתים קרובות דורשות שחזור נרחב הכולל כתרים רבים או סתימות נרחבות על הקיר הפנימי של השיניים צחצוח שיניים לא מסייע בנושא המסת משטחי השיניים ע"י החומצה אך בהחלט יכול לשפר את הדלקת בחניכיים הנגרמת ע"י חיידקי הפלאק ( הרובד של חיידקי הפה ) וכמובן מונע עששת . רופא שיניים מנוסה יבחין באנורקסית בולמית בקלות אך בודאי ישמור את רשמיו לעצמו ובוודאי לא יעיר לך על המחלה ממנה את סובלת ומתקשה להיפטר ..

מנהל פורום רפואת שיניים