נסיגת חניכיים וניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/04/2000 | 22:13 | מאת: רענן ברזילי

בבדיקה האחרונה אצל רופא השיניים, נמצאה אצלי נסיגת חניכיים בחלק מהשיניים האחוריות. לאחר צילום סטטוס הוצע לי בהמלצת הרופא לבצע ניתוח חניכיים כדי למנוע התפשטות הנסיגה הנוכחית. שאלתי היא, האם ניקוי שיניים אצל שיננית מדי שלושה-ארבעה חודשים, ושימוש במברשת שיניים חשמלית + משחה פרדונטקס + חוט דנטלי יכולים למנוע את התפשטות נסיגת החניכיים, ללא צורך בניתוח כירוגי. תודה רענן.

17/04/2000 | 23:15 | מאת: ד"ר גרינבאום

המלצתו של הרופא שלך מן הסתם מתבססת , על מידע רב מזה שתוכל להעביר אלינו בניסוח שאלתך . לכן סביר להניח שהוא המכיר אותך את אופי ומהלך מחלת החניכיים שלך לאורך זמן ולפניו נמצאים עזרי האיבחון כגון :מדידת כיסי החניכים , מראה החניכיים וצילומי הרנטגן לאורך תקופה מתמשכת מעודכן יותר במצבך האמיתי . אתייחס בתשובתי למצב תיאורטי בו מחלת חניכיים מחמירה :נוצרים כיסי חניכיים בינוניים ועמוקים בשיניים אחוריות ועל הפרק (לאחר הכנה ראשונית ע"י רופא השיניים והשיננית : הדרכה בניקוי קפדני של הפלאק וניקוי אבנית תוך סילוק גורמי חשיפה למחלת חניכיים כגון שחזורים לקויים וכיוב') עומד ניתוח של סילוק כיסי חניכיים ( שמטרתו לאפשר סילוק הגורם הבקטריאלי הפועל באין מפריע בעומק 5 מ"מ ויותר של קרקעית הכיסים תוך החמרה של המחלה ואיבוד תמיכה נוספת בעצם ובחניכיים התלויים במצבך כמאכסן ) הרי שיש לבצע זאת מתוך הכרת הבעיה . גם לניקוי אבנית והוראות היגיינה שהשיננית מבצעת ישנו אפקט מצמצם עומק כיסים אך לא באותה אינטנסיביות כמו זו של ניתוח חניכיים . מכאן תוכל להבין ששיקול דעתו של הרופא מביא בחשבון את האבחנה וכל הגורמים והאפשרויות לטיפול ומביא בעיקר בחשבון את חומרת המצב וקצב ההחמרה של המחלה בבחירת דרך הטיפול . באם יש לך ספקות אתה זכאי ואפילו רופא השיניים שלך יעודד אותך להתייעץ עם מומחה בתחום זה הקרוי פריודונטיה ,וכך תוכל להסיר ספקות מלבך .

מנהל פורום רפואת שיניים