שן עודפת (כנראה)

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/07/2016 | 23:23 | מאת: שחף

שלום אני בהריון בחודש 9 כשנכנסתי לחודש 8 החלה לצמוח לי שן על החניכיים (אחת לפני האחרונה, צד שמאל למעלה) שן זו צומחת מעל שן "חולה" השן החולה במצב לא טוב, עברה טיפול שורש לפני כמה שנים, וכבר למעלה מחצי שנה ללא מבנה וכתר, כנראה לחץ השן העודפת השפיע וכך נפל המבנה והכתר) הכאבים בלתי נסבלים, הריח לא נעים ואני פחדנית גדולה :( כל הטיפולים עד כה היו עם גז צחוק... כמה שאלות 1. האם ניתן לעשות עקירה לשן החולה ואז השן העודפת תצמח כמו שצריך ותמלא את מקומה? 2. האם רופא שיניים יכול לסייע לי כרגע? אני לא רוצה לעשות צילום רנטגן בהריון (ולא בטוחה שניתן בכלל) 3. האם עדיף להמתין לאחר הלידה? ... אודה לתגובה ועזרה!!

אחד הפתרונות האפשריים במקרה כזה הוא באמת עקירת השן החולה והזזת השן החדשה למקום בו היתה השן החולה רופא שיניים יכול לסייע לך.בחודש תשיעי ניתן לצלם אותך אבל רצוי שהצילום יעשה במכון רנטגן ששם יכסו אותך בסינור עופרת שחוסם מעבר קרינה אני לא הייתי מחכה ללילה אלא פונה לטיפול בהקדם

מנהל פורום רפואת שיניים