מכריחים לעבור בדיקת רופא שיניים לפני שיננית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/04/2000 | 15:57 | מאת: דודו

מכריחים אותי לעבור בדיקת רופא שיניים במרפאת השיניים של קופת החולים בה אני חבר לפני ניקוי אבן אצל שיננית.זה נראה לי לא בסדר ! האם יש לזה הצדקה ?

07/04/2000 | 17:36 | מאת: ד"ר גרינבאום

דודו היקר. נראה לי שבקופת החולים שלך נוקטים משנה זהירות כשמחייבים בדיקת רופא שיניים לפני הורדת אבנית ע"י שיננית . תחילה על רופא השיניים לאבחן את הבעיות והמחלות הדנטליות בפיך ולקחת אנמניזה דנטלית ובריאותית כללית ממך . מטרת בדיקה זו לוודא שאין התוויות נגד לטיפול או התוויות לכיסוי תרופתי מכין לפני הורדת האבנית , שהיא טיפול פולשני לכל דבר . כך למשל אם מסתבר שמתרפא סובל ממחלה מסתמית בלב או סכרת בלתי מאוזנת , חייב רופא השיניים לשקול יחד עם הרופא הכללי , מתן כיסוי אנטיביוטי מכין בטרם יחלו בטיפולים פולשניים , כדי למנוע מחיידקים החודרים לזרם הדם , להתיישב על מסתמי הלב או באיזורים עם אספקת דם לקויה ולגרום לזיהום שם . או כאשר מסתבר שמתרפא מקבל נוגדי קרישה בשל מחלת לב או סובל מחוסר פקטורים לקרישה -עלול הטיפול, התמים למראית עין , של הורדת אבנית לגרום לו דימום קטלני, אם לא נקט תחילה רופא השיניים בצעדים מונעים בשילוב עם הרופא המטפל לאיזון תרופתי לרמת קרישה , שאיננה מסכנת את החולה , אך מאפשרת זמנית לבצע את הורדת האבנית תוך דמם מינימלי . כמובן שגם איסוף מידע על מחלות כבד ובלוטות , יכול למנוע זיהומים לא מבוקרים על ידי טיפול מכין או הימנעות מטיפולים מסויימים באופן זמני. כל הנ"ל הם דוגמאות מעטות ממגוון הבעיות שעלולות להתרחש ללא בדיקת החולה ותשאולו ע"י רופא השיניים תחילה טרם טיפול השיננית . אני בהחלט מצדיק את גישת קופת החולים שלך, השומרת במדיניות זו על חייך . אילו לא נקטה הקופה בגישה זו הייתה לכאורה מסכנת את חיי הפונים לטיפול השיננית .

08/04/2000 | 07:24 | מאת: ד"ר רונן ר.

אין לשיננית את האחריות הלגלית על מצב בריאותך,אלא לרופא השיניים והשיננית מקבלת הוראות מהרופא המטפל מה לעשות. יש לה את האחריות המוסרית לטיפולך. בהחלט מוצדקת בקשת הקופה לבדיקת רופא.

מנהל פורום רפואת שיניים