נחבלתי בשיניים בכדורסל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

06/04/2000 | 13:46 | מאת: איל

נפגעתי ממרפק של חבר בעת משחק כדורסל והשיניים הקדמיות שלי קצת רגישות ומתנדנדות קשה לי לנגוס ושן אחת משחירה לי . מה עלי לעשות ולמי חלפנות לדעתך? האם אני עלול לאבד שיניים כתוצאה מהמכה ?

06/04/2000 | 19:42 | מאת: ד"ר גרינבאום

אייל היקר. חבלה בשיניים קדמיות כמו זו שאתה מתאר מחייבת בדיקה קפדנית בהקדם ע"י רופא שיניים כולל בדיקה רנטגנית .ברוב המקרים תוצאות בדיקה כזו משמשות בסיס להשוואה מאוחר יותר לביקורת שמקובל לזמן אליה את הנפגע בשיניו לאחר שבועיים ולאחר שישה שבועות . במהלך בדיקות אלה ניתן להתרשם ממהות הפגיעה בשיניים כדי לנקוט באמצעים הנכונים של טיפול בשיניים הפגועות . לעיתים אף מזמנים את המתרפא לביקורת לאחר 6 חדשים ויותר . מה שעלול לקרות הוא חבלה בשיניים שתגרום שבר בשן או בשורש אן מעין פריקה של השן מהמכתשית שלה תוך קריעת כלי דם ועצבים ובצקת באיזור חוד השורש .דבר זה עלול לגרור שטפי דם בתוך השן ותוצרי הפירוק של ההמוגלובין שנספגים בשן ומתפרקים למרכיביהם גורמים להשחרת השן וזה ההסבר להשחרת השן שלך. כמו כן עלולה השן להישבר בכותרת או במרכזה או בשורש .כל אחת מהאפשרויות הנ"ל מחייבת מעורבות שונה החל משחזור החלק השבור דרך טיפול שורש ועד לעקירה . במהלך החודשים הבאים עלול להתפתח תהליך דלקתי או תהליך ספיגת השן ע"י האוסטאוקלסטים שבעצם או ספיגה פנימית ע"י רקמת הגרעון שנוצרת בתוך השן וממיסה את קירות חלל מוך השן . כמו כן עלולה להתעורר התחברות גרמית לפני שתהיה לנו כל הנ"ל מחייב טיפול שיניים כמתחייב

08/04/2000 | 07:21 | מאת: ד"ר רונן ר.

אייל! גש מחר לרופא השיניים המשפחתי שלך. the sooner the better כן,אפשר לאבד שיניים אבל יתכן וזאת רק חבלה קלה ותגובת השיניים היא להתנדנד ולכאוב קצת. בכל זאת קיבלת מכה.

מנהל פורום רפואת שיניים