שפה רדומה אחרי עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/06/2015 | 09:03 | מאת: עומרי

שלום, ביום חמישי האחרון 18.06.15 עברתי עקירה כירוגית לשן בינה תחתונה בצד שמאל. לאחחר 3 ימים הכאב פחת אבל השפה התחתונה שלי וחלק מהסנטר בצד של העקירה מרגיש רדום וכשאני נוגע יש מעיין עקצוצים. הייתי בביקורת אצל הרופא והוא אמר שמקום העקירה נראה בסדר והוא לא מכיר תופעת לוואי כזאת. מה לעשות? התחושה לא נעימה ומלחיצה תודה מראש

אני מתפלא על תשובת הרופא מה שאתה מתאר זו פגיעה בעצב המנדיבולרי שמעצבב את הלסת התחתונה באותו צד זה קורה או בגלל פגיעה פיזית בעצב בזמן העקירה, או בגלל נפיחות גדולה ולחץ על העצב לאחר העקירה בד"כ נהוג לטפל בסטרואידים רצוי להתיעץ עם כירורג פה ולסת או עם מחלקת פה ולסת בבית חולים הקרוב למקום מגוריך בינתיים החל לקחת ADVIL 3-4 ליום אחרי אוכל

22/06/2015 | 15:21 | מאת: עומרי

תודה על התגובה המהירה ד"ר, האם מדובר בטעות של הרופא המטפל או בעניין שכיח?

28/06/2015 | 19:47 | מאת: 1

19/02/2019 | 16:54 | מאת: גם לי קרה אותו דבר

רם לי קרה את אותו הדבר היום ראשון האחרון הייתי בטוחה שאני היחידה לא מרגישה תחושה באיזור השפה התחתונה הימנית ובסנטר אני יודעת שעומרי כתב את זה ב2015 אבל מעניין אותי מה עשה בסוף ואן זה עבר כי אמרו לי שזה יכול להשאר ככה לכל החיים

04/12/2021 | 23:17 | מאת: גם לי יש את אותו מקרה

גם לי אותו מקרה אשמח לדעת מה המצב שלכם כיום מה עשיתם בנושא האם עבר ?

מנהל פורום רפואת שיניים