כאב שיניים חזק לאחר סתימת אמלגם עמוקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/06/2015 | 15:23 | מאת: יהונתן

שלום, לפני 3 שבועות החליפו לי סתימה ישנה בסתימת אמלגם לבנה חדשה בעיקר בגלל שה ע ה לי רווח בין 2 שיניים שהפריע לי בזמן אכילה כי אוכל היה נכנס ברווח והיה גורם לרגישות וללחץ כואב כשהיה נתקע שם. הסתימה היא עמוקה וקרובה יחסית לעצב של השורש. לאחר צילום ובדיקת רופא שנייה נאמר לי מהרופא שהסתימה לא הגיעה לשורש אחרת היו כאבים מסוג אחר ושבד"כ אחרי סתימת אמלגם עמוקה זה יכול להגיע לכאבים במשך חודש אפילו ושממש אין צורך בטיפוש שורש ושהכאבים יעברו עם הזמן. מאחר והיסטוריית טיפולי השיניים שלי ארוכה מאוד מכל הסוגים ולא חשתי בעבר את אותו פרק זמן של כאבים חזקים אחרי סתימה עמוקה ככל שתיהיה השאלה אם זה תקין וכמו שהרופא אמר שכאבים אחרי סתימה כזאת יכולים להגיע אפילו לחודש ומעלה? האם יש משהו אחר שקשור לזה? האם בכל זאת צריך טיפול שורש? האם אפשר לפתוח את הסתימה ולשים שם חומר מרגיע כמו שאנשים אמרו לי שאפשר לעשות? אני כבר די מיואש. אשמח אם תוכלו לעזור לי בהקדם תודה הוספת תגובהפתיחה בעמוד נפרד

ראשית לא ברור לי איזו סתימה עשו לך היות וכתבת שעשו לך סתימת אמלגם לבנה סתימת אמלגם היא כסופה בהירה ולא לבנה על כן חשוב לדעת האם עשו לך בתימת אמלגם, או שעשו לך סתימה לבנה (קומפוזיט) בכל מקרה, אחרי סתימה עמוקה יתכנו כאבים ברמות שונות ורגישות גבוהה לקור. כל עוד הכאב נסבל יש תקווה שלאט לאט העצב יתאושש והכל יסתדר. ניתן לקחת ADVIL מספר פעמים ביום כדי להקל על הכאב. הבעיה מתחילה כאשר לכאב יש אופי פועם כמו דופק והוא מתגבר בשכיבה או כשהראש נמוך מרוב הגוף. אם הופיע כאב מסוג כזה, זה סימן די ברור שיש צורך לבצע טיפול שורש. אין כל טעם לפתוח שוב את השן כדי לשים "חומר מרגיע" היות וכל טיפול נוסף בשן רק מקרב אותך לצורך בטיפול שורש.

מנהל פורום רפואת שיניים