משך זמן הרדמה מקומית בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/12/2013 | 11:22 | מאת: בר

שלום. אתמול עברנו טראומה עם ביתי בת ה6 אצל רופא שיניים מומחה לילדים. אני לא ממש מאשימה את הרופא כי הכל היה לא ממש צפוי אבל אשמח לקצת מידע: על פי הצילום הרופא אמר שצריך טיפול שורש, והוא מקווה שזה לא יצריך עקירה. הוא עשה לילדה שתי זריקות הרדמה, תוך כדי שימוש במסיכת גז צחוק, ומיד המשיך בעבודה על טיפול השורש. (ולכן השאלה הראשונה: לא אמורים לחכות עד להתחלת השפעה..?) הוא עבד במשך לפחות 25 דקות על הנסיון לבצע טיפול שורש, ובסוף החליט שאין ברירה אלא לבצע עקירה לשן. ואז התחיל עיקר הסיוט: הוא ניסה שוב ושוב , עם מכשירים שונים- למשוך את השן, כמעט ללא הצלחה. הילדה צורחת ברמות שלא ראיתי ומקווה שלא אראה לעולם. ואני חשבתי לעצמי: למה הוא לא מזריק עוד חומר?.. הרי בטח כבר פגה ההשפעה של הזריקה וזו פעולה כואבת כל כך גם עם זריקה (וזוהי שאלתי השניה: כמה זמן השפעתה של הזריקה המקומית לילד?) בסופו של דבר איכשהו זה נגמר. הרופא אמר שהןא מקווה שהכל יצא ובפעם הבאה שנגיע נצלם כדי לוודא.. אשמח מאוד לתשובות לשתי שאלותי וגם להערות אם יש פה משהו שנראה לא תקין.. תודה

בשיני חלב בד"כ הלסת נרדמת שניות ספורות לאחר ההזרקה והיות והילדה תחת גז צחוק, תאורטית, אפשר כמעט מיד להתחיל בטיפול. בד"כ ההרדמה יכולה "להחזיק" בין שעה ל4 שעות תלוי בחומר בו הרופא משתמש על פניו, אם הילדה מורדמת כהלכה ונמצאת תחת השפעת הגז, היא לא אמורה להרגיש כלום ועל כן גם לא לצרוח במקרה הספציפי הזה , כשרואים שהילדה צורחת, צריך לחשוב למה היא צורחת בהחלט יתכן והיה צורך להוסיף לה חומר הרדמה אני רק מקווה שהילדה לא תפתח פחד ממלכת לרופא שיניים בכלל, ולאותו רופא בפרט

מנהל פורום רפואת שיניים