דימום בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/03/2000 | 15:21 | מאת: דנית

שלום רב,במהלך צחצוח השיניים, הנני סובלת מדימום. רציתי לדעת מהי הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה? תודה מראש

21/03/2000 | 00:28 | מאת: ד"ר גרינבאום

דנית היקרה . דימום בחניכיים נגרם ממגע המברשת בשולי החניכיים אשר בחלקן מודלקות וגרימת דימום מתוך כיבים קטנים ברקמת החניכיים אשר קיימים אצל רוב האנשים כתוצאה מצחצוח לא שלם והעדר הסרת הפלאק הדנטלי(הרוובד). פלאק דנטלי זה שהוא למעשה מליוני חיידקים המחוברים ביניהם במעין רשת של פולימר שנוצר בידי חיידקים מתוצרי פירוק סוכר ושיירי מזון ובתוכם מליוני גוויות של חיידקים הוא הגורם האטיולוגי למחלות חניכיים, המפתח למניעת דלקות חניכיים הוא הסרתו המכנית של הפלאק (הרובד) מעל האיזורים הסמוכים לחניכיים בעזרת : מברשת שיניים , חוט דנטלי , קיסמי שיניים , מברשות אינטרדנטליות וכל אביזר מסייע אחר בידי החולה עצמו אחת ל-12 שעות על מנת למנוע את הגירוי והפגיעה הדלקתית בחניכיים . רצוי לבקר תהליך זה בחומרי צבע הצובעים ומדגימים את הרובד שלעיתים קשה להבחין בו .

21/03/2000 | 20:20 | מאת: עליזה

שלום רב , אבקש לדעת כיצד מטפלים באפטות בפה, במהלך החודש האחרון יש לי כל הזמן אפטות שכל פעם עוברות לחלל י הפה וכל פעם באזור אחר. הכאבים קשים ,כיצד מתגברים וכיצד מתפטרים מתופעה זו. תודה רבה, עליזה .

21/03/2000 | 21:04 | מאת: ד"ר גרינבאום

עליזה היקרה ! פורום זה לא נועד להחליף את הרופאים ובודאי לא אוכל לאבחן את הפצעים בפיך כאפטות או משהו אחר ללא בדיקה קלינית . אני ממליץ לך לפנות אל רופא השיניים שלך אשר אמור לאבחן את התופעה בפיך ולהמליץ על טיפול הולם . יחד עם זאת אם לא תיפטר בעייתך אשמח להמליץ לך על כתובות של מומחים או יועצים שאיתם תוכלי להתיעץ . ככל אפטות בפה הן תופעה אוטואימונית (הגוף פוגע ברקמותיו הוא) או אלרגית בפה (רגישות לסוג מזון או גורם אחר המוכנס לפה ) ולעיתים מדובר בחלק מסינדרום (בגון מחלת בחצ'ט) או בביטוי של מחלה גדולה יותר .יש צורך לבדוק ולאבחן לפני מתן המלצות לטיפול תרופתי . ככלל מומלץ בינתיים לא לאכול מאכלים חריפים או חמוצים כדי לא לגרות יותר את הרירית בפה -לשטוף את הפה בתמיסת סודה לשתיה מהולה או תה קמומיל חלוט טרי ולפנות לרופא השינים או למומחה לרפואת הפה לשם אבחנה וטיפול מתאימים .

מנהל פורום רפואת שיניים