פצעים בזוית השפה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/08/2010 | 21:12 | מאת: ליה

מאז עברתי טיפול שיניים שכלל ניתוחים ,הרמות סינוסים ושתלים כבר חודשיים ויותר אני סובלת מסדק/פצע מטריד ביותר בזויות שפתיים.זה הופיע אחרי טיפולים בהם פתחתי פה ענק והרופאים משכו לי את השפתיים הצידה. אין הצטברות רוק שם .ושימון עם וזלין עוזר לזמן מוגבל ביותר. כמעט כול פתיחה חזקה גורמת לפתיחת הפצע מחדש ולדימום. ממה זה בא ואיך מטפלים?

26/08/2010 | 13:58 | מאת: ד"ר חיים נוימן

פצע מתמשך בזוית הפה עלול לרמז על מחסור בויטמין B2 (ריבופלאבין) הייתי ממליץ להיכנס לבית מרקחת ולבקש מהרוקח טבליות של B2 או של קומפלקס B שמכיל גם B2

26/08/2010 | 17:00 | מאת: ד"ר גרינבאום

פצע בזווית הפה מעיד על מתיחה חזקה של רקמות במקום והזדהמות המקום ע"י חיידקים או ע"י פטריות .אני מציע לך לשטוף את הפה בתמסת המכיל כלורהקסידין וכמובן לתת לזית הפה להחלים לבד .אם הסדק בזוית השפה נמשך ולא מגיב יתכן ותצטרכי לחזור לביקורת לרופא השיניים שלך ולקבל מרשם לאנטיביוטיקה.

26/08/2010 | 19:05 | מאת: ד"ר חיים נוימן

פצע בזוית הפה הוא בררך כלל תופעה הנקראת אנגולר כיליטיס וברוב המקרים מעידה על חוסר בויטמין B2 נסיון קליני עם עשרות פציינטים עם תופעה כזאת שלקחו ויטמין B2 הביא לפיתרון מהיר של התופעה מובאים לך כאן שני פתרונות אפשריים ואת תחליטי על הפתרון שמתאים לך לדעתך רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים