סוגי צילום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/10/2007 | 21:19 | מאת: חגית

מה ההבדל בין צילום סטאטוס לפריאפקאלי? ברור לי שסטטוס מתייחס לכל הפה - אך השאלה היא לגבי שן בודדת.

14/10/2007 | 04:42 | מאת: ד"ר גרינבאום

חגית שלום. צילום פריאפיקלי הוא צילום בודד של איזור בן 2-6 שינים בפה צילום כזה נעשה לצורך איבחון דלקת בשן אחת הן בקצה השורש והן כחלק ממחלת חניכיים ממוקדת .לעיתים הוא משמש למדידת אורך השן עם פוצר בתוך השן או בלעדיו או לאימות מספר השורשים והתעלות שאותן מכין הרופא למילוי השורש או לאיבחון מצב השן בטרם עקירה או בניית מבנה . צילום סטטוס פריאפיקלי : הוא סדרת 14 צילומים בקטעים של קבוצות השינים בפה . הצילומים חדים ואבחנתיים לצורך איבחון :דלקות חניכיים כוללנית ,בסב-חוד השיניים , מוקדי עששת ושחזורים לקויים . העובדה שכמעט כל שן מצולמת בסטטוס במספר זוויות נותנת לרופאי השיניים פחות סיכויים לטעות באיבחון .זהו הצילום האבחנתי המועדף ע"י רוב רופאי השיניים הכלליים,הפריודונטים,האנדודונטים ,הפדודונטים ואפילו הכירורגים (כשהם מבקשים לראות בחדות את הבעיה הממוקדת) .וכמובן בטרם תיכנון טיפול פרוטטי .. יתרונותיו:החדות והראיה של כל שן ממספר זויות המאפשרות איבחון חד משמעי . חסרונותיו:קשה לקבל תמונה כוללנית מקטעים מצולמים .לא קל לצלם אנשים עם קשיים בפתיחת הפה ,נטיה להקיא או ילדים המסרבים לפתוח את הפה .

14/10/2007 | 06:30 | מאת: חגית

רשית -תודה על התשובה המפורטת... שנית - האם צורך אבחון סדק שורש ניתן להסתפק בצילום פריאפקלי? ומה ביחס לצילום פנורמי? מראש - לך אודה !!!

מנהל פורום רפואת שיניים