האם כאב באוזן קשור לכאב שיניים?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/09/2007 | 16:01 | מאת: Cynicoren

שלום, לפני כחודשיים החל לי כאב באוזן שמאל. הלכתי לרופא כללי שאמר שכנראה שיש שם דלקת. בד בבד הלכתי לרופא שיניים שטיפל לי ב 3 שיניים בצד שמאל (2 למטה 1 למעלה). השיניים מאז כואבות בכל פעם כשאני לוחץ עליהן עם אוכל, ולמרות שהוא צילם ובדק שום, הוא לא מצא כלום, מלבד חניכיים רגישות. הוא גם טוען, שהכאב באוזן קשור לצמיחת שן בינה. האם יתכן שהטיפול (שכרגע לא מרגיש הכי מוצלח) גורם לכאבים באוזן, האם זו שן בינה (שצמחה מזמן לדעתי), או שאין קשר בין הדברים ? תודה.

16/09/2007 | 17:47 | מאת: ד"ר גרינבאום

Cynicoren שלום. כאב שיניים מ'קרין לכיוון האוזן מופיע לעיתים קרובות כ-REFERED PAIN כאשר מקורו בסעיף של העצב הטריגמינלי החמישי בעצבים הקרניאליים הכאב לא ממוקד ןדיפוזי . כאב מקרין לעיתים לאוזן ולפרק הטמפורומנדיבולרי מופיע גם משיני בינה הבוקעות זה כאב מסוג אחר ואינו דומה כלל לכאב אוזניים הנובע מדלקת באוזן . הקרובס ביותר לכטב אוזנים הוא כאב בפרק הטמפוראומנדיבולרי עצמו כתוצאה מפגיעה מכנית בו או כתוצאה מדלקת בפרק עצמו לפרק ולאוזן החיצונית קיר משותף המעוצבב גם הוא על ידי סעיף של העצב הקרניאלי החמישי -התריגמינלי. בקיצור הכל ייתכן אבל קלינאי טוב ומיומן יכול להפריד אותם אלו מאלו ולמצוא את מקור הכאב .

23/11/2013 | 11:29 | מאת: לימור

שלום רב , אני בהריון שבוע 17 כבר זמן מה סובלת מכאבים חזקים בחניכיים ובשיניים כאב המקרין לאוזן ולאיזור הגרון היתכן שכאב שיניים יכול להקרין לגרון? האם הדבר מסוכן בהריון? חשוב לציין שאני מפחדת מאוד ללכת לטיפול שיניים עקב ההריון אז אני סובלת בשקט אשמח לתשובה תודה רבה לימור

14/01/2018 | 11:09 | מאת: שרית בנלולו

אני בדיוק כמוך שבוע21 ויש לי שן בינה שכואבת לי נורא ומפחדת ללכת לרופא

מנהל פורום רפואת שיניים