שתל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/06/2007 | 22:18 | מאת: יוסי

הבנתי שאורך חייו של שתל זה 15 שנים,מה זה אומר שהכתר שם זקוק להחלפה בכתר אחר שישב על השתל הקיים או שצריך שוב פרוצדורה מחדש של הכל מהתחלה ,הוצאת השתל והכתר,קדיחה מחדש לעצם ושתל חדש עם כאבים וכו?ומה יקרה אם בעוד 15 שנים יש בעיות בריאות של סכרת וכו האם אז יהיו חללים רבים בפה של השתלים שהוצאו?האם מי ששתל והיה בריא וחלה בסכרת אחרי שנתיים למשל האם השתלים יכשלו?

18/06/2007 | 08:52 | מאת: ד"ר גרינבאום

יוסי שלום. שאלת המון שאלות שלחלקן אין תשובה חד משמעית : כך למשל עדיין לא יודעים מה אורך חיי שתל בפה יש אמנם נסיון של כ24 שנים עם סוגי שתלים שהיו אז אבל משנה לשנה מתברר שאורך חיי השתלים החדשים מהמודלים הנפוצים בשוק ארוך יותר ומגיע לכדי 20-30 שנה .ידוע גם שמחלות כגון חסר או עודף הורמונלי דוגמת סוכרת בלתי מאוזנת או תת וייתר פעילות של בלוטת התריס או בלןטת האדרנל או לחילופין תת פעילות או ייתר פעילות של הגונדות ואפילו תת או יתר פעילות של ההיפופיזה -גורמים ל הכשלה של השתלים .הפתרון הוא לשמור על בריאות תקינה ולא להזניח את הבריאות וכמובן במקרה של כשלון השתלים והשיקום מעליהם קיימת תמיד האפשרות האלטרנטיבית שנשכחת עם הזמן -תותבות נשלפות וגם זה איננו פיתרון רע .

מנהל פורום רפואת שיניים