יתר פעילות של בלוטת יותרת המוח: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

יתר פעילות של בלוטת יותרת המוח: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
16/06/2007 | 22:18 | מאת: יוסי
מתוך פורום רפואת שיניים

הבנתי שאורך חייו של שתל זה 15 שנים,מה זה אומר שהכתר שם זקוק להחלפה בכתר אחר שישב על השתל הקיים או שצריך שוב פרוצדורה מחדש של הכל מהתחלה ,הוצאת השתל והכתר,קדיחה מחדש לעצם ושתל חדש עם כאבים וכו?ומה יקרה אם בעוד 15 שנים יש בעיות בריאות של סכרת וכו האם אז יהיו חללים רבים בפה של השתלים שהוצאו?האם מי ששתל והיה בריא וחלה בסכרת אחרי שנתיים למשל האם השתלים יכשלו?

יוסי שלום. שאלת המון שאלות שלחלקן אין תשובה חד משמעית : כך למשל עדיין לא יודעים מה אורך חיי שתל בפה יש אמנם נסיון של כ24 שנים עם סוגי שתלים שהיו אז אבל משנה לשנה מתברר שאורך חיי השתלים החדשים מהמודלים הנפוצים בשוק ארוך יותר ומגיע לכדי 20-30 שנה .ידוע גם שמחלות כגון חסר או עודף הורמונלי דוגמת סוכרת בלתי מאוזנת או תת וייתר פעילות של בלוטת התריס או בלןטת האדרנל או לחילופין תת פעילות או ייתר פעילות של הגונדות ואפילו תת או יתר פעילות של ההיפופיזה -גורמים ל הכשלה של השתלים .הפתרון הוא לשמור על בריאות תקינה ולא להזניח את הבריאות וכמובן במקרה של כשלון השתלים והשיקום מעליהם קיימת תמיד האפשרות האלטרנטיבית שנשכחת עם הזמן -תותבות נשלפות וגם זה איננו פיתרון רע .

שלום רב, שאלתי בעניין מחלת קושין או קושינגר. מהי המחלה והאם יש בה סיכון חיים. מה השם של המחלה בדיוק? תודה.

מחלת קושינג CUSHING: מדובר במצב בו יש עודף של קורטיזול בגוף. הקורטיזול מיוצר בבלוטת יותרת הכליה (אדרנל) ותפקידו עידוד ייצור עצמי של סוכר, בעיקר במצבי סטרס גופני או נפשי. רמות גבוהות של קורטיזול עלולות לגרום לתופעות גופניות שונות כגון השמנה מרכזית, הופעת פסים סגולים על הבטן והירכיים, הצטברות שומן בחלק העליון של הגב, יצירת קטרקט, אוסטאופורוזיס, פגיעה בכבד ועוד. תיתכנה 3 סיבות עיקריות למצב זה: 1. גדילה לא מבוקרת של בלוטת יותרת הכליה, ולכן ייצור מוגבר של ההורמון בבלוטה המוגדלת. 2. פעילות יתר של בלוטת יותרת המוח (היפופיזה) שמייצרת הורמון שמשפעל את הבלוטה ACTH וגורם להפרשת יתר של קורטיזול ו-3. עודף סטרואידים "מבחוץ" ע"י זריקות או כדורים. ניתן בעזרת בדיקות שונות לברר מה הסיבה לתסמונת ולטפל בהתאם לסיבה.

23/03/2005 | 09:09 | מאת: הילה
מתוך פורום רפואת משפחה

שלום, אני 5 חודשים אחרי לידה, ובשל נשירת שיער מאסיבית עשיתי בדיקות דם. בבדיקה זו הערך אמור להיות בין 118-618 ולי יש 1100. רציתי לדעת מה המשמעות של זה?

זה ככל הנראה מעט גבוה. זה דורש המשך בירור כולל למשל בדיקה מאיפה יש יותר מדי קורטיזול. האם זה בא בגלל פעילות יתר של בלוטת יותרת המוח או בלוטת יותרת הכליה (שניהם גורמים להפרשת יתר של קורטיזול). יש צורך בבדיקה נוספת שמבדילה ביניהם, שנקראת מבחן דיכוי דקסמטזון.

ילדתי בת 7.5 עברה במאי 2003 אירוע של A.V.M במוח. לאחר השחרור מבית חולים קיבלה דנטואין שגרם לתופעות לוואי והוחלף לטגרטול. לאחר בדיקת E.E.G שהיתה תקינה ולאחר טיפול ברדיוכירוגיה ב כלי הדם במוח הוחלט להפסיק את הטיפול בטגרטול לחלוטין. תופעות הלוואי שהיו הן נשירת שיער הראש, שיעור יתר, והשמנה. לפני כחודשיים הבחנו בסימנים של התבגרות מוקדמת - גדילה של השדיים וצמיחת שיער ערווה. לאחר התייעצות ובדיקות דם הוחלט לערוך לה מבחן הורמונים. תוצאות הבדיקה שאכן יש פעילות יתר של ההיפופיזה ויש עלייה ברמת ההורמון הגורם להתבגרות וגם לשיעור. הוחלט לתת לה טיפול של דקפפטול, אחת לחודש. יש לי מספר שאלות: א. האם לטיפול ישנם תופעות לוואי לטווח הקרוב והרחוק, אם כן מהם? ב. האם הטיפול מסייע למניעת או נסיגת התבגרות? ג. האם יש טיפול חלופי טוב יותר? ד.האם מתן התרופה עלול לפגוע בגדילה או בפוריות? תודה, ההורים המודאגים

קיים מאמר בנושא זה באתר WWW.GDILA.CO.IL תופעת הלוואי החשובה ביותר היא נטיה להשמנה.