חריקת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/05/2006 | 17:00 | מאת: רויטל

שלום רב ביתי בת 4 וחצי, חורקת בשיניה בעת האכילה. היא לא עושה זאת בכוונה או במודע והדבר גם לא מפריע לה. שאלתי היא: האם זו תופעה מוכרת והאם זה מחייב טיפול כלשהו או שזה יעבור עם הזמן? בברכה רויטל

12/05/2006 | 08:15 | מאת: ד"ר גרינבאום

רויטל שלום. חריקת שיניים אצל ילדים בגיל בתכם היא ידועה ומוכרת בספרות המקצועית כתופעה הנובעת מממתח נפשי ומלחצים שאיננה מתגברת עליהם ולכן לא בידי רפואת השיניים להרגיעה אם היא סובלת ממתח נפשיהמתבטא גם בצורות התנהגותיות מוזרות - אלא בידי אנשי המקצוע העוסקים בפסיכולוגיה של הילד .אם נגרמת לשיניה שחיקה מסיבית הגוררת אבדן ניכר של חומר שן אצל ילדתכם נוהגים רופאי השיניים לילדים כאשר הם נתקלים במקרה נדיר כזה לשמור על חומר השיניים במקרים כגון זה בסד לילה כדי למנוע את הישחקות השיניים .לפי תיאורך כנראה לא מדובר במקרה חריף מעין זה . לכן די במעקב בלבד אחת לחצי שנה אצל רופא השיניים והתערבות רק אם יש צורך בכך .

12/05/2006 | 10:20 | מאת: רויטל

ד"ר גרינבאום שלום יתכן ששאלתי לא היתה מובנת. ביתי חורקת שיניים רק בזמן האכילה ולא בשעת השינה או בזמנים אחרים. האם יש צורך לטפל בכך? לא נראית שחיקה בשיניים. תודה על תגובתך

מנהל פורום רפואת שיניים