יש לי כאב איום בשיניים הטוחנות!,כדורים לא עוזרים!

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/04/2006 | 20:04 | מאת: חנה

שלום דוקטור יש לי כאב חזק בשיניים הטוחנות,בשיניים טוחנות שלישית ורביעית מהסוף בצד שמאל,יש לי כתר כפול לשני השיניים ביחד, בערב חג הייתי במר"מ שיניים,ולאחר צילום נאמר שלא רואים כלום וקיבלתי אנטיביוטיקה(מוקסיפן) כל 8 שעות וכן כדור נגד כאבים של אוטופן(בבית מרקחת היה אוטדלק של טבע) כל 8 שעות אך פג תוקפו לאחר 4-5 שעות, חוזרים לי כאבים חזקים בפה. יום שישי הייתי אצל הרופא שיניים שלי והוא עשה לי צילום ונתן לי אוגמנטין 875MG פעמיים ביום במקום המוקסיפן וגם אמר שלא רואה כלום(לקחתי בינתיים פעם אחת). יש לי כאבי שיניים חזקים שלא עוזבים אותי(כאבי תופת),מה אתה מציע לי לעשות?!אני מרגישה כאילו יש לי משהו סגור בפה שרוצה להתפוצץ,קשה לתאר את הכאב הזה.. (בעצם כבר יומיים קיבלתי אנטיביוטיקה)...(הכתר הכפול נעשה עם הברגה באמצע כל שן) מחכה לתשובה מהירה דוקטור כי זה נורא דחוף...

15/04/2006 | 09:05 | מאת: ד"ר גרינבאום

חנה שלום. ליבי עימך! את בודאי סובלת מאוד ולא אוכל לאבחן על פי תיאורך וירטואלית את השן שהיא מוקד הדלקת המכאיבה לך . נראה לי שתצטרכי לחזור לרופא השיניים שלך בהקדם האפשרי אפילו היום בחג או שבת , כדי שינסה לאתר את המוקד הזיהומי ולנקז אותו בדרך של הסרת הכתר והמבנה ופתיחת מסלול ניקוז למוגלה דרך השן אם זה ניתן לביצוע או ע"י עקירה אם זה מה שהשן זקוקה לו. נראה לי מדברייך שכאבים כמו שלך מעידים לכאורה על מורסה מוגלתית המחפשת את דרכה להתנקז לפה או לאחד החללים שבין הפה לשרירי השלד או ההבעה ותוך יום יומיים יוקל הכאב והמורסה תופיע על פני השטח .אנטיביוטיקה לבדה לא תמיד היא הפתרון למורסה המתפתחת ודרוש עוד ניקוז ומעקב עד לחיסול הזיהום . אני מקווה שבעייתך תחפטר בהקדם.

מנהל פורום רפואת שיניים