טיפול שיננית עם אולי מחלת אדיסון

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/10/2020 | 10:05 | מאת: עדי

שלום, לאחר 2 קורסי פרדניזון לאסתמה(שהיו לא ארוכים והגמילה היתה איטית) חודשיים אחרי הקורטיזול שלי נמוך. בבדיקות הדם גבולי ובאיסוף השתן יצא לי 0. רופא המשפחה אמר שאמתין חודש. שגרגע יש דיכוי אדרנלי ושאולי עוד חודש הבלוטה תתאושש ואז אעשה שוב את הבדיקות. מצד שני הבנתי שאם בחודש הזה יש לי מחלת חום או סטרס גופני רציני עליי לקחת פרדנזון. במדיה ואעשה טיפול שיננית לפני תום החודש הזה ולפני הבדיקות, האם זה אומר שזה גם נחשב כארוע סטרס ושאצטרך לקחת פרדניזון? ואולי בכלל עדיף לדחות את השיננית לאחר הבדיקות עוד חודש? במידה ונאמר יש לי מחלת אדיסון לא מטופלת. תודה מראש

הייתי ממליץ לדחות את הטיפול אצל השיננית עד לאחר גמר הבירור הרפואי

מנהל פורום רפואת שיניים