עקירת שן במקרה שנראה שהדלקת עברה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/10/2020 | 17:06 | מאת: ירון

שלום, לפני כחודש הייתי אצל רופא שיניים עקב כאבים, נפיחות והפרשת מוגלה בשן שעברה טיפול שורש. הרופא בהתחלה אמר לי שצריך לנסות לתקן את הטיפול שורש ואז יצא מהחדר וכשחזר אמר שצריך לעקור את השן - חייב לציין שזה קצת היה נראה לי מוזר. נקבע לי תור לעקירה שלושה שבועות מהבדיקה. לפני כשלושה שבועות לקחתי מוקסיפן מסיבה אחרת ואחרי שבוע הכאבים, הנפיחות וההפרשות פסקו. בשבועיים האחרונים אין שינוי. אין נפיחות, כאבים או הפרשות. דיברתי עם המרפאה והם אומרים שאין טעם לבדיקה נוספת והאבחנה לעקירה עדיין תקפה. האם זה שאין לי שום בעיה כבר שבועיים אחרי לקיחת האנטיביוטיקה באמת לא משנה? המצב הטוב כרגע בגלל האנטיביוטיקה זמני ואני חייב עקירה? תודה.

סביר להניח שהאנטיביוטיקה הורידה את עוצמת הדלקת. לפני שמחליטה לעקור לכי לרופא נוסף לחוות דעת נוספת

20/10/2020 | 15:12 | מאת: קורל

היי דוקטור, אמורה שבוע הבא לעבור עקירה של כל 4 שיני הבינה שלי ביחד עם סדציה. לפי מה שטוען הרופא שעקירה של כל שיני הבינה עם הסדציה עדיפה בפעם אחת וגם ההחלמה מהירה יותר האם הדבר נכון? האם כדאי לעשות את הטיפול בפעם אחת?

יש גישות שונות בנושא. אני מעדיף בפעם אחת עליונה ותחתונה בצד אחד. ובהזדמנות אחרת עליונה ותחתונה בצד השני. יכול להיות שבגלל הסדציה הוא מעדיף בפעם אחת לסיים הכל

מנהל פורום רפואת שיניים