דלקת חניכיים ושתלים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/01/2006 | 11:00 | מאת: נירה

לפני מספר חודשים רופא השיניים קבע שיש לי דלקת חניכיים כרונית בשן טוחנת. השן עברה טיפול שורש מזמן, והיא הראשונה מבין שלוש שעליהן גשר. הוא הוריד את הגשר, טיפל שוב בשתי שיניים ושם גשר זמני ל 4 חודשים. לדבריו, אם הדלקת תעבור יעשה גשר קבוע. אם לא - צריך שתלים. אני מאוד לא רוצה להיכנס לנושא השתלים. האם אין טיפול לדלקת כרונית בחניכיים (רק באיזור של שן אחת)? האם חייבים לעשות שתלים?

07/01/2006 | 18:27 | מאת: ד"ר גרינבאום

נירה שלום. לא בדקתי אותך ולכן אני מתייחס למקרה כללי כמתואר בשאלתך .השארת שן שהיא עמוד תמך בגשר מותנית בתמיכת עצם הולמת .אם כמות העצם התומכת בשן פחתה כתוצאה ממחלת ההחניכיים לכדי -70%-60% מהעצם התומכת המקורית עלול להיות מצב שהשן לא רק לא יכולה לשאת את העומס ההמוטל עליה דרך הגשר אלא אפילו את עצמה איננה יכולה לשאת .רופא השינים שלך שוקל את כל הנתונים מבדיקתך ומאמצעי ההדמיה ואם כך פני הדברים -שתלים הם אופציה שמבטיחה את בריאות יתר השינים בכך שהיא מאפשרת שיקום השן מעל לשתל (אם זה ניתן) לביצוע והשלמת הגשר מעל לשינים בריאות(תלוי בתוכנית הטיפול הכללית .שתלים בעצם הוסיפו לרופא השינים אופציות נוספות ליכולות השיקום של רופאי השינים כדי לא להשאיר סימני שאלה פתוחים לגבי שיניים שבעבר היינו נאלצים להחליפן בתותבות נשלפות או להשאיר מצב של חוסר ודאות בפה .

07/01/2006 | 19:03 | מאת: נירה

על תשובתך המפורטת!

מנהל פורום רפואת שיניים