דלקת חניכיים דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/07/2020 | 18:47 | מאת: קובי

שלום וברכה, יש לי דלקת בחניכיים כבר זמן מה, לא משהו רציני אך בהחלט משהו שכדאי לטפל בו. לפני כחודש הייתי אצל רופאת שיניים לגבי העניין, והיא אמרה לי שהדלקת נגרמת עקב אבנית, ושעליי ללכת לשיננית. לפני כשבועיים עברתי ניקוי שיניים יסודי מאוד אצל שיננית. בנוסף, השיננית הראתה לי כיצד עליי לצחצח את השיניים. במשך השבועיים האחרונות אני מקפיד לצחצח את השיניים בקפידה לפי ההנחיות 3 פעמים ביום (השיננית אמרה לי לצחצח רק פעמיים ביום אבל חשבתי לעצמי שלהזיק זה לא יכול..) בכל מיקרה, הדלקת לא עברה (טיפה השתפרה בחלק מהאזורים, אבל אין שיפור משמעותי). אני משער שעליי ללכת לרופא שמתמחה בדלקות חניכיים. השאלה שלי היא כזאת- האם אתם יכולים להמליץ לי על פעולה או פעולות כלשהן, אותן אני יכול לנקוט בטרם אלך לרופא, שאולי יטיבו את מצב הדלקת? בברכה ובשורות טובות, קובי

אם צחצוח פעמיים ביום עם מברשת רכה ומשחה טובה לא מביא לשיפור, אז יש להתיעץ עם מומחה למחלות חניכיים. לפני שאתה קובע אליו תור תבצע צילום סטטוס ושני צילומי נשך.

21/07/2020 | 12:27 | מאת: קובי

תודה רבה, האם מומלץ לעבור למשחת שיניים מקצועית יותר, כגון מרידול או פרודונטקס (אני משתמש במשחות שיניים "רגילות" כגון קולגייט, אקווה פרש וכיו"ב)?

אתה יכול לעבור למשחה אחרת אבל זה לא מחליף את הצורך ביעוץ עם רופא חניכיים

22/07/2020 | 20:35 | מאת: קובי

רק כדי להיות בטוח- האם אני צריך להתייעץ עם רופא שיניים מומחה בתחום הפריודונטיה?

כן

מנהל פורום רפואת שיניים