שן מס' 15שעברה טיפול שורש ,מבנה וכתר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/07/2020 | 14:47 | מאת: אורה

ולאחר מס' שנים ,הכתר והמבנה התנדנדו ורופא הוציא אותם ונשאר קיר אחד בחזית. לאחר מכן עברתי הארכת כותרת ושוב מבנה וכתר שהחזיקו מס' שנים ועכשיו שוב הכתר התנדנד ונפל ביחד עם המבנה .נשאר קיר אחד בחזית ומסביב שאר השן בתוך החניכיים. יש לי מצד ימין של שן 15 כתר בודד ומצד שמאל 2 כתרים מחוברים .(הניב והשן שצמודה) אין שבר בשורש, אבל כמעט ולא נשאר חומר שן .צירפתי תמונה. אני חוששת מאוד ולא מעוניינת כלל בשתל . מה האפשרויות העומדות בפני?

הפתרון הכי פשוט זה להוריד את הכתרים משיניים 16,14 (להשאיר את הכתר על הניב) ולעשות גשר של 3 שיניים. האופציה השניה לעשות גשר של 4 שיניים שכולל גם את הניב

09/07/2020 | 18:37 | מאת: אורה

לרופא תודה רבה רק רציתי לשאול האם עלי לעקור את שן 15? וגם לגבי הכתר של הניב הוא מחובר לכתר 16 ביחד אז האם להחליף ולעשות כתר לניב לבד? תודה רבה

את שן 15 יש לעקור. לגבי המשך השיקום זה יחליט הרופא שמכיר את הפה שלך

מנהל פורום רפואת שיניים