טיפול אנטיביוטי לדלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/07/2020 | 17:53 | מאת: דודי

שלום, אני כחודש אחרי טיפול הקצעת שורשים וכרגע סובל מכאבים מאוד חזקים בחניכיים ובלסת. הרופא המטפל קבע שמדובר ב אבצס והמליץ על 2 סוגי אנטיביוטיקה מוקסיפן ופלאג'יל למשך שבוע. הבעיה שמתחילת שנה לקחתי כבר מספר פעמים אנטיביוטיקה ואני לא רוצה לקחת שוב? האם יש סיכוי שהכאבים יחלפו ללא טיפול אנטיביוטי? ואם כבר אנטיביוטיקה האם אפשר להסתפק רק במוקסיפן (אחרי שקראתי על תופעות לוואי קצת חושש מהסוג השני פלאג' יל)? תודה..

לרופא יש סיבה למתן שילוב של מוקסיפן ופלאג'יל. את הפלאגיל יש לקחת אחרי אוכל. זה שלקחת בעבר אנטיביוטיקה לא מהווה פאקטור על הצורך לקחת עכשיו!

מנהל פורום רפואת שיניים