כאבים בשן בזמן לעיסה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/06/2020 | 17:37 | מאת: אלי

שלום, מזה מספר חודשים אני מרגיש כאב בזמן לעיסה בשן התחתונה ליד שן הבינה. רופא השיניים לא אבחן בעיה בעבר אך היום, לאחר כחצי שנה הוא זיהה עששת בין שן הבינה לשן הכואבת. על מנת להגיע לבעיה הוא המליץ לעקור את שן הבינה שהיתה צמודה מאד לשן הכואבת ואז לבצע סתימה בשן הכואבת עם סיכוי גדול מאד לטיפול שורש. עברתי עקירה וכעת אני ממתין לטיפול בשן הכואבת. 1. האם לפי הצילום אכן יש צורך בטיפול שורש? 2. האם הכאב שאני חש בזמן לעיסה לא מצביע על סדק בשורש השן? יכול להיות שכאב בזמן לעיסה נגרם רק מחור רגיל בשן? 3. במקרה וקיים סקד בשורש השן האם קיים טיפול רגיל או שזה מצריך עקירה ושתל? אני פשוט חושש שהרופא יבצע סתימה או טיפול שורש והבעיה לא תפתר ומאוחר יותר זה יצריך טיפול גדול יותר נוסף. תודה.

צילום יכול לסייע באבחנה לגבי עומק החור בשן.האם טרם נעשה צילום? כאב בלעיסה יכול להיגרם ממספר גורמים: דחיסת מזון בין השן הזאת לבין שן הבינה, או סדק בשן, או דלקת בקצה השורש של השן. אם יש סדק אז הפיתרון הוא עקירה ואחכ שתל.

מנהל פורום רפואת שיניים