שתל לשן טוחנת מס 37

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/05/2020 | 09:16 | מאת: יניב

עלי לעקור את שן 37 עקב סדק בשן. האם ניתן לשים *שתל בודד* בשן 37 והאם הוא יוכל להחזיק לאורך שנים בצורה טובה ללא בעיות, אני שואל בגלל שמדובר בשן טוחנת ומדאיג אותי שהיא לא תוכל לעמוד בעומס. אין לי שן בינה ליד שן 37.

אם אין דלקת בעצם שמקיפה את השורשים, אז השתלה מיידית היא פתרון מצויין. לא ניתן לחזות כמה שנים שתל יחזיק.

23/05/2020 | 11:59 | מאת: יניב

יש דלקת ולכן הרופא המליץ לחכות 3 חודשים עד התקנת השתל ואחר מכן עוד 3 חודשים עד התקנת מבנה. האם זה משנה את התגובה שרשמת? בנוסף, השאלה שלי היא איך שתל בשן טוחנת מס' 37 יתנהג לעומת שתל שאינו בשן טוחנת, כאמור ה"פחד" שלי שיהיה לו קשה לעמוד לאורך שנים במעמסה, האם זה נכון או שאין הבדל לעומת שתל בשן אחרת.

בדרך כל כל השתלים "מתנהגים" באותו אופן ללא הבדל במיקומם

מנהל פורום רפואת שיניים