שן שקיבלה מכה -חוו"ד שניה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/05/2020 | 18:44 | מאת: גיא

שלום, קיבלתי מכה בשן לפני המון שנים וכיום היא מעט צהובה. ביקרתי אצל רופא שעשה צילום וראה שנשאר מעט עצב וטען כי השן עוד בסדר ואין צורך לטפל בה. רופא אחר ביצע בדיקת קור וראה שהשן לא מגיבה, לכן הוא חושד שהיא מתה ומציע להגיע שוב לבדיקת חשמל. רציתי לקבל חוות נוספת כאן ולדעת - במידה והשן באמת מתה, האם זה הכרחי לעשות לה טיפול שורש? כי כרגע אין שום כאבים ואני לא רואה סיבה לגעת בה. מה יקרה אם היא מתה ולא אגע בה למרות זאת?

יש לבצע בדיקת חיות ובדיקת חשמל. כמו כן יש לבצע צילום פריאפיקלי של השן כדי לראות אם יש או אין דלקת בקצה השורש של השן.הרופא אמור להבין מכל הנתונים אם יש לבצע טיפול שורש או לא

17/05/2020 | 23:53 | מאת: גיא

תודה. רציתי לשמוע חו"ד אובייקטיבית - נניח והשן לא מגיבה, האם הכרחי לעשות טיפול שורש או שניתן לדחות עד שתהיה בעיה אמיתית?

אם השן לא מגיבה צריך לברר מה קורה בקצה השורש.אם יש שם עדות לדלקת אז יש לבצע טיפול שורש

מנהל פורום רפואת שיניים