בעיה בשבירה חוזרת של כתרים בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/04/2020 | 17:09 | מאת: ברכה

רציתי לדעת האם מה יכולה להיות הסיבה לשבירה חוזרת של כתרים בלסת עליונה? אציין כי לאחרונה ביצעתי 7 שתלים בלסת תחתונה, ויחד עם זאת החלפתי את הכתרים בלסת העליונה. כבר בתחילה הרגשתי שאורך הכתרים בלסת התחתונה היו ארוכים מידי והתנגשו לי עם העליונות מה שגרם לשבירת הכתר, הרופא אמר שכך צריכה להיות הסגירה. כבר פעמים הוחלף לי הגשר העליון ולבסוף נעשה גשר זרקוניה שגם נשבר. השאלה מה יכולה להיות הסיבה לשבירת הכתר? הרופא טוען שזה לא מחריקת שיניים.

שבירת כתרים יכולה לקרות ממספר סיבות: 1 סגר לא נכון 2 ליקוי בבנית הכתרים 3 אכילת מזון קשה בנוסף, זירקוניה שבירה יותר מחרסינה על מתכת. במקרה כמו שלך הייתי מנסה לעשות סד לילה גמיש ולראות אם בכל זאת הכתרים ממשיכים להישבר

26/04/2020 | 00:24 | מאת: ברכה יואבי

תודה על התשובה, עזרת לי מאוד. בנוסף רוצה לשאול, אם אצטרך להוריד את הכתרים בלסת התחתונה והם מודבקים על שתלים ביזאללים בדבק קבוע, האם ניתן להוריד אותם, והאם זה כרוך בכאב חזק? תודה מראש ברכה

בדכ מדביקים על שתלים לא בדבק קבוע אלא בזמני. כתרים שהודבקו בדבק קבוע יתכן ולא ניתנים להורדה ללא הריסת הכתרים

09/05/2020 | 13:24 | מאת: ברכה

שלום רב רציתי לשאול לגבי כתר בלסת תחתונה שמעוגן על 7 שתלים שחלקם הם שתלים ביזאליים ( שיניים אחוריות) הכתר מאוד מפריע לי בזמן אכילה ופשוט לוחץ לי על החניכיים, מה גם שאני רואה שהכתר בחלק האחורי איכן שנמצאות השתלים הבזאליים, זה יותר גבוה משאר הכתר. השאלה אם האי נוחות נובעת מהסיבה הזו, ומה ניתן לעשות? בתודה מראש ברכה

מנהל פורום רפואת שיניים