טיפול שורש או דלקת בכיס

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/04/2020 | 17:01 | מאת: תומר

היי, לפני ארבעה ימים התחילו לי כאבים קלים בשן 45 שעברה סתימה גדולה לפני כשנה וחצי. הכאבים בהתחלה היו ללא רגישות לחום או קור אלא רק כאשר העברתי קיסם בין שן 45 לשן 44 . יום למחרת הכאב הפך להיות שונה ופשוט בלתי נסבל עד שהתעוררתי בלילה והייתי צריך לקחת אופטלגין . כל נקישה בשן עם הציפרון , צחצוח עדין או לעיסה של אוכל כאבה מאוד. אני הייתי בטוח שמדובר בטיפול שורש כי זכרתי שעשיתי שם סתימה ענקית וחששתי שהיא נשברה ולכן רציתי ללכת למומחה לטיפולי שורש. בגלל הקורונה לא מצאתי מומחה לטיפולי שורש שהיה לו תור במידי והכאב היה בלתי נסבל ( ללא משכך כאבים ) לבסוף מצאתי רופא שיניים פרטי ( לא מומחה לטיפולי שורש ) שהסכים ויכל לקבל אותי. הוא עשה לי צילום של השן (נשך ) ובדיקה קלה ואמר שהסתימה שעשו לי לא נשברה וגם אין שם חור. הכאב לדעתו דווקא נובע מהחלק שבין 2 השיניים ( 45 ו44 ) שם לטענתו יש דלקת ונסיגה של החניכיים וכיס בחלק שבו אני מעביר קיסם . הוא שם לי מין ג'ל שקוף בין השיניים ואמר שאם לא היה קורנה הייתי צריך להתחיל דחוף טיפול של הקצעות שורשים שיננית שטיפות פה וכו אך מיכוון שאין שיננית והיו לי כאבים הוא נתן לי שטיפת פה בשם קלורכסודיל ואנטיביוטיקה מוקסיפן 3 פעמים ביום . יום למחרת ולאחר 3 מנות של אנטיביטיקה ושימוש בקרוכסדיל הכאב לא חלף אלא השתנה . כבר לא כואבת השן כאשר נוגעים בה או כשסוגרים את הפה אבל המקום קצת התנפח והפך להיות רגיש וכאוב מאוד גם בלי מגע בשן . חשוב לציין שכל 4 שעות אני לוקח נורפן ג'ל שמפחית את הכאבים. היום עברו 48 שעות מאז שהייתי אצלו ולקחתי כבר 6 מנות של האנטביוטיקה וציפיתי שהכאב יעלם בגלל האנטיביטיקה אך לצערי עדיין בלי נורפן עדיין כואב לי . יש לי כמה שאלות : 1. האם במקרה הנל אחרי 48 שעות האנטביוטיקה הייתה צריכה לעזור לי ? 2. אחרי כמה זמן כדאי לשקול אנטביטיקה שונה (אוגמנטין ) 3. האם במקרה של דלקת עם כאבים יש צורך בכלל באנטביוטיקה או שהטיפול הנכון זה שיננית שטיפות מי פה הקצעות וכו 4. הרופא אמר שאם הכאבים לא יחלפו ומיכוון שאי אפשר לעשות ניקוי אבנית וכו יתכן ולמרות שאין שם חור כן הוא יצטרך לעשות שם טיפול שורש על מנת להפסיק את הכאב והוא יסגור אותו בלי מבנה וכתר אלא רק עם חומר של סתימה. האם זה הגיוני ? לעשות טיפול שורש למרות שאין חור

לפי התאור שלך עושה רושם שמקור הבעיה הוא בדחיסת מזון במרווח שבין 44 ל 45 שכנראה נובע מכך שאין במקום נקודת מגע הדוקה שתמנע כניסת מזון בין השיניים ופגיעה בחניכיים ובעצם. כרגע קשה מרחוק לאבחן האם הכאב נובע מבעיה בחניכיים או מכך שהעצב בשן נפגע. אני משער שרשמו לך מוקסיפן שלוש פעמים ביום ושטיפות עם corsodyl. נסה להמשיך ככה עוד יום. תוסיףצלזה Advil 3 פעמים ביום.מדווח לי מחר או מחרתיים על מצבך.לא הייתי רץ לטיפול שורש אלא ממתין עוד יום. כל מה שהרופא אמר לך הוא נכון ומדוייק

15/04/2020 | 17:41 | מאת: תומר

תודה רבה על התשובה המהירה . במידה והכאב יפחת או יעלם האם זה אומר בהכרח שהיה מדובר בדלקת חניכיים ופגיעה בעצם ולא בפגיעה בעצב של השן ? או שאנטביוטיקה אמורה להקל בשני המקרים

אם תוך יום יומיים הכל יחלוף סביר יותר להניח שהמקור לכאב הוא בחניכיים

מנהל פורום רפואת שיניים