רווח בין הכתר לחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/02/2020 | 20:55 | מאת: אורטל

היי, יש לי כתר על שן טוחנת שעברה טיפול שורש. (בערך כשנתיים) לאחרונה אני מרגישה שיוצא לי טעם ממש רע מאיזור השן(טעם של דם ושל שאריות מזון), שמתי לב שקיים רווח בין הכתר לחניכיים ורואים פס שחור (הרווח הוא בערך בעובי של הציפורן). ברגע שאני מנקה עם קיסם דנטלי או מצחצחת את האיזור יורד משם דם וגם באופן כללי התחושה באיזור לא נוחה, כמו מין לחץ ורגישות. מה הפיתרון במקרה כזה? הדבר שהכי מטריד אותי זה הטעם המגעיל שיוצא לי משם. תודה !

28/02/2020 | 17:27 | מאת: אורטל

בבקשה תגיבו גם לשאלתי 😔

יש כנראה נסיגת חניכיים ועל כן השורש, שיש לו צבע שחור, נראה כטבעת מסביב לשן. יש גם אולי רווח בו נכנס אוכל ואולי אף עששת. יש ללכת לרופא לבדיקה ולצילום נשך כדי לאבחן את המצב

03/03/2020 | 21:55 | מאת: אורטל

אז הייתי בבדיקה אצל רופא שיניים ומהסתכלות על המקום אמר שיש נסיגת חניכיים, עשה צילום ובצילום אומר שלא רואים שום בעיה ושהוא לא ממליץ להסיר את הכתר( הכתר חדש יחסית- כשנתיים). מה אני אמורה לעשות במקרה כזה? מצד אחד טעם של דם וריח רע, רגישות וכאבים ומצד שני הרופא אומר שאין בעיה אבל שאם אני רוצה אפשר להסיר את הכתר ולשים חדש. מה ההמלצה בבקשה במקרה כזה, ממש מתוסכלת כבר.

דימום וריח רע מעידים על בעיה במקום.לכי לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום רפואת שיניים