שן בינה אנטיביןטיקה חוות דעת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/02/2020 | 14:49 | מאת: גילה

שלום ד"ר אני בת 25 ראיתי שענית פה לאחת השאלות על שן בינה שאנטיביוטיקה מיותרת. אצלי זה סיפור דומה. עששת בשן בינה חצי כלואה כאבים. אין נפיחות או משו קיצוני. רק כאבים . עוברת עקירה עוד חודש וחצי. בהנחה שזאת כבר דלקת למה בעצם שאנטיביןטיקה לא תעזור לי בנתיים להרגעה עד העקירה? אנטיביןטיקה מיועדת לדלקת

צריך לאבחן האם מקור הכאב הוא בעששת שהגיעה עד העצב, או בדלקת חניכיים מסביב לשן. בשני המצבים אנטיביוטיקה לא עוסרת. אם מקור הכאב הוא בחניכיים אז כדאי לנסות לשטוף פעמיים ביום עם מי פה corsodyl

מנהל פורום רפואת שיניים