נעילת לסת(?) חוות דעתך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/11/2019 | 13:46 | מאת: בר

שלום. מזה כמה שנים שיש לי בעיה בלסת. כל פעם שאני עושה תנועה כלשהי עם הפה אני מרגישה ושומעת את עצמות הלסת שלי מתחכחות (כמו רעש של קליק מאוד חזק). לפעמים זה ברמה שזה אפילו כואב. בעבר חשבתי שאני חורקת שיניים אבל לאחר ביקור אצל רופא שיניים הוא אמר לי שאין סימני שחיקה וזה כנראה נעילת לסתות. אני לפעמים מוצאת את עצמי יושבת ומצמידה את השיניים אחת לשנייה כל כך בחזקה שזה כבר מכאיב לי בראש. אני בטוחה שאני עושה את זה גם בלילה. אני לא ממש יודעת למי פונים כדי לטפל בבעיה הזו דרך קופת החולים שלי (מכבי). אשמח לקצת חוות דעת מצידך והסבר למי פונים בקופ״ח תודה.

סביר להניח שאת סובלת מהידוק לסתות. הידוק זה גורם לפגיעה במפרקי הלסת וכתוצאה מכך מקליקים וכאבים בפתיחה וסגירה. בתל אביב מתמחה בטיפול בתופעה הזאת ד"ר אפרים וינוקור

מנהל פורום רפואת שיניים