חשד לסדק בשל פיסטולה בשן 47

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/08/2019 | 00:39 | מאת: ויקי

אני סובלת מבעיית חניכיים כרונית. נוצר לי אבסס בשן 47, אשר עברה טיפול שורש לפני 6 שנים, עם כיס צר ועמוק של 8 . כעת הכאב נעלם בעקבות הווצרות פיסטולה, ויכולה לאכול על השן בלי כל כאב. בצילום סטטוס מקביליות לא נצפה סדק, ובבדיקה קלינית של מומחה ט"ש של פריודנט מכבידנט ושל מומחית באפואת הפה, נאמר לי שיש לעקור את השן כי כנראה שיש לי סדק בשן. פריודונט נוסף טוען שעלי לבצע הקצעת שורשים בכל הפה בהרדמה ובישיבה אחת כדי לשלול שסיבת הפיסטולה היא פריודונטית. השאלות: האם ניתן לאמת השערה של סדק בשן? האם הקצעת שורשים יכולה לעזור באבחנה, והאם היא מחוייבת להיעשות בכל הפה בישיבה אחת?

כיס צר ועמוק עלול לרמז על סדק בשורש שצמוד לכיס. להערכתי הקצעת שורשים לא תיתן שום עזרה באבחנה. יתכן וביצוע הדמית cbct תוכל לסייע באבחנה

מנהל פורום רפואת שיניים