לגבי CT לשיניים, אשמח לדעת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/12/2018 | 14:36 | מאת: צילום סיטי לשתי הלסתות.

אני צריך לעבור צילום CT האם הצילום הזה כביכול הוא המקיף ביותר לגבי צילומי שיניים ? אני אסביר, לדוגמא אם אני צריך צילום פנורמי וכו' אז בCT אפשר לראות את גם מה שרואים בפנורמי ובשאר הצילומים ? זאת אומרת שהצילום הזה יהווה תשובה לגבי כל הטיפולים בפה ? נכון אני מודע לזה שלא כולם נשלחים לעשות CT בטח שלא בעבור סתימה, או עקירה רגילה, אבל אני מעדיף לעשות CT לשתי הלסתות כדי לספק מענה לכל הטיפולים. האם אני צודק בטעון שלי ? והאם יש הבדל בין מכוני הצילומים מבחינת דרגות קרינה ?

CT נועד למצבים מאד מיוחדים והוא מיותר לטיפול שיניים רגיל לטיפול רגיל די בפנורמי או סטטוס הCT ממש מיותר

21/12/2018 | 22:07 | מאת: ....

אני צריך לעבור שתלים ועקירת שן כלואה עדיין מיותר ? פשוט אני שואל האם אפשר ועדיף אפילו להעזר בצילום גם לטיפולים הסטנדרטים ?

מנהל פורום רפואת שיניים