טיפול בשן בינה בעקבות חשש לדלקת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/10/2018 | 01:44 | מאת: חנה

שלום , לפני 12 יום סיימתי טיפול אנטיביוטי משולש בחיידק הליקובקטר. לפני כ-8 ימים החל כאב קל אך מציק בחניכיים/לסת ליד שן הבינה התחתונה משמאל. בשן יש סתימה גדולה והיא עצמה לא כואבת. לא יחסתי חשיבות רבה כי לפעמים אני חשה כאב קל שעובר לבד אחרי מספר ימים. אלא שלאחר שלושה ימים, ביום שישי ,משלא עבר הכאב הסתכלתי בפה וראיתי שיש הפרשה לבנה בין השן לחניכיים מהצד הפנימי .חשבתי שזו מוגלה שמעידה על דלקת ואולי מורסה. התחלתי לגרגר מי מלח ותה קמומיל,שום ועוד תרופות סבתא וביום שני הגעתי לרופאה שהסתכלה ואמרה שיש פטרייה בפה כנראה מהאנטיביוטיקה. נראה לה דלקת חיצונית קלה בחניכיים ונתנה לגרגר מים עם סודה לשתייה. התעקשתי שתיבדק אפשרות למורסה או דלקת בשורש ואז שלחה אותי לצילום פנורמי ושני צילומי נשך. שאלותי: 1-האם סודה לשתייה מהול במים מספיק לטיפול בפטרייה או דלקת קלה? 2- האם הצילומים שנתנה מספיקים כדי לאשר או לשלול דלקת בשורש או בחלקים אחרים בשן או בחניכיים? 3- האם אין מקום לטפל בדלקת בחומר אנטיביוטי למנוע זיהום?(אולי במריחה של חומר על המקום הנגוע..). 4-מהן הבדיקות הנחוצות במקרה זה ומהו הטיפול המומלץ? אני חוששת מפספוס... תודה

נסי לשטוף את המקום של שן הבינה עם תמיסת CORSODYL לאחר צחצוח שיניים קפדני. פנורמי ושני נשך מספיקים לאבחון אם את אדם בריא הפטריה בפה תעלם מעצמה

מנהל פורום רפואת שיניים