שלום, סובלת מחרדה דנטלית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

08/10/2018 | 09:12 | מאת: ר

שלום, אני סובלת מחרדה דנטלית קשה לצערי.. לפני חצי שני עשיתי טיפול גדול בהרדמה כללית שכלל 11 עקירות, 6 טיפולי שורש וכמה סתימות... לא שמו לי שתלים בהרדמה עצמה כי לא היה אפשר (לפני ההרדמה הסיכום היה שכן אבל כשהתעוררתי אמרו לי שלא עשו את זה..). עכשיו אני לא יודעת איך להתגבר על הביקור של השתלים... אני חייבת לעשות לא נעים לי להיות ככה זה לא נוח.. רציתי לשאול איך בדיוק עושים את השתלים? האם מרדימים את המקום? אני מעדיפה לא הרדמה כללית... לשים שתלים זה כואב? בבקשה אל תגיד "טיפולי שיניים לא כואבים" כי לי הם כן... תכתוב רק האם שתלים זה כואב והאם דורש זריקות... והשאלה השניה זה שבזמן האחרון יש רגעים, לא תמיד רוב הזמן בסדר, שאני מרגישה דקירה חזקה וכואבת בשן... קראתי בגוגל וזה מראה על טיפול שורש, זו שן שבתוכנית עשו לה סתימה... אני לא יודעת מה לעשות... בערנות אני לא מסוגלת לעשות את זה.. הרדמה כל חצי שנה זה מסוכן... האם זה שזה לא תמיד גם מראה על טיפול שורש? איך אני אמורה לעשות את הטיפוליפ האלה? אני מרגישה שאני מתעלפת על הכסא... ממש קשה לי..

החדרת השתלים נעשית תחת הרדמה מקומית, בדיוק כמו לסתימה או כל טיפול אחר. באשר לשן עם הדקירה, יש לבצע צילום נשך כדי לראות עד כמה הסתימה קרובה לעצב. בעיקרון, ניתן לבצע טיפולי שיניים לחרדתיים או בהרדמה כללית, או בטישטוש (סדציה) או בגז צחוק או בהיפנוזה

10/10/2018 | 05:57 | מאת: ר

שלום ד"ר, קראתי על כל השיטות. כמו שכתבתי עשיתי טיפול פעם אחת בהרדמה כללית... גז צחוק לא עובד אצלי והיפנוזה לא ניסיתי... לא הבנתי מה ההבדל בין סדציה להרדמה כללית? בשניהם אני ישנה ומתעוררת אחרי בלי להרגיש את הטיפולים? ההבדל היחיד הוא בסיכונים שיש? אם כן, למה לפני חצי שנה לא המליצו לי על סדציה? בטוח בסדציה ישנים כמו בהרדמה כללית וקמים אחרי?

10/10/2018 | 05:59 | מאת: ר

לא הבנתי למה אם בסדציה ובהרדמה כללית יש אותו האפקט שהמטופל ישן ולא מרגיש שום דבר... אז למה יש אפשרות בכלל של הרדמה כללית שדי מסוכנת?

בסדציה הולכים לישון וקמים בלי להרגיש כלום

10/10/2018 | 18:43 | מאת: ר

מה ההבדל בין הרדמה כללית לסדציה- מבחינתי? מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה?

מנהל פורום רפואת שיניים